Vitalik Buterin, creatorul Ethereum doneaza pentru sustinerea A.I.

7 martie 2018 ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

Inteligenta Artificiala este un subiect popular printre investitorii si utilizatorii cryptomonedelor si nu este neobisnuit ca acestia sa finanteze diferite proiecte sau sa contribuie la cercetarea stiintifica. Diversele donatii facute de investitorii crypto arata ca oamenii sunt dispusi sa isi imparta veniturile pentru a conduce astfel la imbunatatirea societatii noastre.

In cursul anului trecut, Machine Intelligence Research Institute (MIRI) a primit doua treimi din totalul donatiilor in cryptomonede, in principal Bitcoin si Ethereum. Mai mult decat atat, organizatia a primit de doua ori suma estimata in donatii in decembrie 2017. Aceasta arata ca exista preocupari reale legate de Inteligenta Artificiala, iar MIRI va folosi aceste fonduri pentru a studia AI.

ethereum-miri

Cea mai mare donatie din anul precedent si totodata a treia ca valoare din istoria donatiilor catre MIRI provine de la Vitalik Buterin, creatorul Ethereum. Acesta a facut o donatie in valoare de aproape 764.000 de dolari in ETH. Buterin se numara printre cei care considera ca Inteligenta Artificiala va imbuntatati viata oamenilor si societatile in general. Institutul de cercetare va folosi donatiile pentru a studia beneficiile, dar si potentialele riscuri presupuse de dezvoltarea AI. Deocamdata, MIRI nu a confirmat daca a facut conversia crypto in moneda fiat.

Ethereum este cunoscut pentru tehnologia smart contract. Aceste contracte sunt, potrivit unor specialisti, oarecum similare Inteligentei Artificiale: ele automatizeaza procesele si, odata create, nu necesita o intretinere constanta ulterior. Mai mult decat atat, Ethereum sustine conceptul de organizatie autonoma descentralizata.

Inteligenta artificiala este in mod obisnuit inteleasa ca fiind capacitatea unei masini sau a unui sistem de a imita inteligenta umana prin procese cognitive, cum ar fi invatarea si rezolvarea problemelor. Intr-adevar, automatizarea si AI nu presupun proceduri identice, insa similitudinile au fost suficiente pentru a trezi interesul lui Vitalik Buterin. Astfel de initiative nu numai ca aduc beneficii societatii in general, dar si un impuls pozitiv pietei crypto in mod particular.

 

Surse: https://intelligence.org/2018/01/10/fundraising-success/

https://www.newsbtc.com/2018/02/23/ethereum-creator-vitalik-buterin-donates-763000-machine-intelligence-institute/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *