Previziuni de pe Wall Street: Bitcoin va depasi curand un nou ATH

6 martie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

In 2017, evolutia pretului Bitcoin a fost una spectaculoasa in ultimele trei luni ale anului, pentru ca acum piata crypto sa isi revina dupa scaderea survenita dupa peak-ul atins la mijlocul lunii decembrie. Chiar si in aceste conditii, analistii considera ca valoarea Bitcoin va reveni si chiar va depasi acest all-time high. Experienta ultimilor ani a demonstrat faptul ca pretul cryptomonedei rege tinde sa scada in valoare in prima jumatate a anului.  Astfel, daca se va urma traiectoria anilor precedenti, si in acest an cursul Bitcoin va cunoaste o crestere semnificativa.

Bitcoin-Wall-Street

Tom Lee, co-fondatorul Fundstrat Global Advisors – firma de cercetare si consiliere financiara, este cunoscut in lumea crypto pentru previziunile asupra cresterii valorii cryptomonedelor de anul trecut. Desi rezervat, acesta a prezis ca va avea loc o crestere constanta pentru Bitcoin. In august 2017, el a prezis ca BTC va atinge valoarea de 6.000 dolari inainte de sfarșitul anului, un prag care a fost depasit in decembrie, cand BTC a atins 20.000 de dolari.

Acesta a afirmat la inceputul anului 2018 ca Bitcoin ar putea sa isi dubleze valoarea “cu usurinta” pana la sfarsitul anului. In ciuda faptului ca BTC se tranzactioneaza acum la o valoare de aproximativ 54% din all-time high-ul atins in decembrie (11.026 dolari la momentul editarii articolului, conform CoinMarketCap), Lee isi mentine afirmatiile facute la inceputul anului. Mai precis, acum Lee a revenit in atentie cu o noua previziune pentru anul 2018. Acesta considera ca Bitcoin va ajunge la 20.000 dolari pana la jumatatea anului si la 25.000 dolari pana la sfarsitul anului.

De asemenea, conform CNBC, Tom Lee – “principalul strateg al Wall Street care emite previziuni in  ceea ce priveste pretul Bitcoin”, se asteapta ca in cursul anului 2018 trei societati cotate la bursa sa iși creeze propriile cryptomonede: “Deja trei companii majore au anuntat ca desfasoara demersuri in ceea ce priveste cryptomonedele, ceea ce demonstreaza ca inainte sa fie imbratisate de Wall Street, cryptomonedele ar putea avea calea deschisa catre corporatii”. Tom Lee considera ca Starbucks, Facebook, Amazon, dar si alte companii de top vor implementa in acest an tehnologia Blockchain.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/fundstrats-tom-lee-stays-bullish-on-btc-price-sees-major-firms-joining-crypto-sphere

https://themerkle.com/bullish-momentum-will-return-to-bitcoin-sooner-than-people-may-think/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *