Care este viziunea Facebook pentru tehnologia Blockchain?

7 ianuarie 2019 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Viziunea Facebook pentru implementarea tehnologiei revolutionare a inceput sa se contureze inca din mai 2018, cand gigantul social media a creat o echipa speciala de cercetare noua pentru a dezvolta posibilitati de implementare a tehnologiei de tip blockchain. Cautarile au continuat si in luna decembrie a anului trecut, cand au fost publicate posturi ce vizau specialistii blockchain. Daca tehnologia fintech va fi luata serios in considerare, compania va fi capabila sa rezolve problemele intampinate in trecut cu incalcarea datelor si sa sporeasca transparenta si intimitatea utilizatorului.

Ca si multe alte companii, Facebook exploreaza modalitati de a exploata puterea tehnologiei de tip blockchain„, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook intr-o declaratie. „Aceasta noua echipa mica exploreaza numeroase aplicatii diferite. Nu mai avem alte informatii de impartasit„.

Chiar daca Facebook nu a dezvaluit nicio informatie detaliata despre proiectul blockchain la care lucreaza, au existat cateva teorii dezvoltate de utilizatorii de internet. In primul rand, compania se spune ca isi dezvolta propria moneda virtuala, ca o modalitate de a stimula comertul electronic si de a recompensa creatorii de continut. Mai mult, a lansat deja un criptocoin numit Facebook Stars, care este destinat sa plateasca copywriterii si alti bloggeri pentru continut. In afara de o moneda digitala, Facebook poate de asemenea sa utilizeze tehnologia blockchain, care poate avea aplicabilitate in aplicatiile bancare, schimburi sau sistemul de gestionare a datelor.

Nu este deloc surprinzator faptul ca pentru a implementa viziunea Facebook durata va fi una destul de mare, gigantul va trebui sa se asigure in primul rand ca utilizatorii vor dori schimbarea. In plus, trecerea rapida la un sistem de lucru bazat pe blockchain va reprezenta inlocuirea platformei sale actuale, bazata pe realizarea de publicitate pe baza colectarii datelor de la utilizatori.

Potrivit Bloomberg, Facebook lucreaza la o aplicatie tip criptocurrency care va fi integrata in messengerul aplicatiei WhatsApp si va permite oamenilor sa transfere bani. Compania va utiliza o moneda stabila, o moneda digitala bazata pe paritatea cu dolarul american, pentru a reduce volatilitatea preturilor. Proiectul este planificat sa fie lansat initial in India, deoarece s-a observat ca in statul indian se realizeaza cel mai mare volum de remitente de numerar din strainatate.

Sprijinind 200 de milioane de utilizatori WhatsApp, India a acceptat transferul de remitente in numerar in valoare de aproape 69 milioane dolari in 2017. De indata ce stimulentul este activ, WhatsApp va deveni cea mai mare platforma pentru transferurile de bani in India. Facebook a inceput deja sa isi implementeze viziunea si sa faca pasi in vederea indeplinirii cerintelor Bancii de Rezerva din India, conform unor surse surse neoficiale. Una dintre aceste cerinte solicita accesul institutiei bancare la informatiile privind platile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *