Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 31 Decembrie – 6 Ianuarie

7 ianuarie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Primul update al anului 2019, pentru paritatea BTC/USD, este aici. Let’s get into it!

* Discutam în ultimul update pentru BTC, cum structura de la momentul respectiv se rezolvă ușor ușor într-un iH&S (inverse Head& Shoulders). Pattern-ul nu s-a confirmat nici acum, cu toate că ieri am asistat la o creștere de aproape 7%. Formațiunea continuă să fie promițătoare, însă completarea acesteia necesită o creștere până în zona albastră, marcată pe grafic drept „orderblock„.

* Spuneam de creșterea afișată ieri… consider că aceasta merită atenție din mai multe puncte de vedere, pe lângă cel care duce la completarea umărului drept. În primul rând, am avut prima rezolvare bullish a unui triunghi simetric (acesta este mult mai bine definit pe alte exchange-uri – în cel ales pentru analiză, umbrele (wicks) din partea superioară nu au fost la fel de lungi). Revenind: prețul a acumulat tensiune timp de 9 zile, în jurul a $3930; formațiunea căreia i-am zis „triunghi” (chiar dacă arată mai mult a trapez în cazul de față) s-a concretizat într-o serie de higher lows și lower highs, urmând ca mai apoi să aibe o rezolvare înspre nord – având în vedere că trendul este bearish, un breakout este foarte favorabil cumpărătorilor.

* În al doilea rând – priviți volumul care a însoțit triunghiul: este descendent; adică prețul stabilea noi minime cu ajutorul unui volum aflat în scădere – indicator care în mod normal ar fi fost tot bearish – însă explozia de volum de la finalul formațiunii a fost verde, contrar unor așteptări. Acestea ar fi două dintre argumentele aflate în favoarea cumpărătorilor. Pentru că încerc să fiu cât mai obiectiv atunci când prezint analiza, am să menționez și elementele aflate în favoarea vânzătorilor:

i) nivelul la care prețul s-a oprit: acesta „a înțepat” pragul de la $4200, sub care a consolidat pentru o perioadă scurtă de timp, urmând ca mai apoi să afișeze o retragere de 3.65%

ii) chiar dacă volumul care a apărut la finalul formațiunii este de partea cumpărătorilor, acesta nu e impresionant când îl comparăm cu alte creșteri peste $4100

* Prețul ar putea retesta nivelul orizontal de la $4008, marcat cu linie neagră întreruptă, însă țin să precizez că în funție de reacția pe care o are acolo, acesta ar putea să continue creșterea. O închidere a prețului peste linia roșie (de la $4200) și putem considera cel puțin o retestare a intervalului albastru. La pol opus, închiderea prețului sub $4000, însoțită de o transformare a acestui nivel în rezistență iar BTC are șanse să atingă din nou nivelul de pivot.

Spor& trade safe
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Bitcoin Romania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *