Va putea fi vreodată prețul Bitcoin stabil?

6 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Dacă experții au dreptate, caracteristicile dominante Bitcoin ar putea fi, de asemenea, una dintre cele mai mari probleme ale sale – o aprovizionare fixă, care va ajuta la fluctuația prețului. Ei spun că cryptocurrencies cu aprovizionare flexibilă ar putea contribui la evitarea alungării utilizatorilor de zi cu zi.

Chiar și în universul digital Bitcoin, aceleași reguli economice de bază se aplică, cu prețul fiind determinat de cerere și ofertă. Dar algoritmul Bitcoin a trimis o ofertă Bitcoin constantă, ceea ce înseamnă că cererea fluctuează.

Cererea săltăreață Bitcoin

În cazul Bitcoin, cererea fluctuează sălbatic.

Volatilitatea zilnică BTC / USD este de aproximativ 5%, ceea ce reprezintă faptul că este de 5-7 ori mai mare decât volatilitatea Forex„, subliniază Robert Sams, un consultant economic de cryptocurrency cu 11 ani de experiență în fonduri speculative.

Această fluctuație a cererii nu este un lucru bun, deoarece are un efect asupra prețului, ceea ce îl face, de asemenea, volatil. Volatilitatea Bitcoin a prețurilor se dovedește a fi dificilă pentru creșterea întreprinderilor, deoarece introduce prea multă incertitudine, avertizează Joseph Lee, fondator al Singapore pe bază de tranzacționare de cryptocurrency pe platforma BTC.SX , a adăugat:

Acest lucru este dăunătoar pentru gama mare de întreprinderi care doresc pur și simplu să se implice în spațiu acceptând Bitcoin pentru produsele lor, indiferent dacă este vorba de produse alimentare sau hardware, dar în necunoștință se termină prin redarea unui pariu lung speculativ asupra prețului.”

Sigur, ei pot accepta monedele Bitcoin și apoi să le transforme în monede discreționare imediat prin CoinBase sau BitPay, astfel încât nu trebuie să se atingă de cryptocurrency. Aceasta nu este o afacere de investiție Bitcoin. Mai degrabă,  este doar o afacere care se întâmplă să accepte Bitcoin.

Făcând alimentarea mai flexibilă

Confruntându-se cu această problemă, care caz este mai bun: cererea fluctuantă sau furnizarea de fluctuante?

Părerea mea este că nimănui nu îi pasă de aprovizionare (Câți oameni știu de fapt câți dolari americani sunt în circulație?)„, a spus Vitalik Buterin, fondator al proiectului Ethereum.

„Oamenilor le pasă de preț, astfel încât prețul de stabilizare este mai important și necesită o alimentare reglabilă în funcție de preț prin intermediul unor metrice”, a continuat el.

Ce ai putea folosi pentru a stabiliza prețul unuei cryptocurrency metrice? E o întrebare delicată, pentru este vorba despre o politică monetară eficientă. Centralizarea politicilor monetare sunt împotriva conceptului original pe care Satoshi l-a creat pentru Bitcoin.

În schimb, Buterin și alții vorbesc despre o politică monetară descentralizată, decisă de rețea. Dar există provocări semnificative pentru asta. Măsurătorile metrice trebuie să fie alese, iar acestea trebuie să fie puse în aplicare într-un mod care să nu permită unui atacator să apuce frâiele și să stabilească prețul monedei.

La revedere, Bitcoin?

Minunat. Este totul stabilit, atunci. Vom primi doar dezvoltarea de bază pentru a coda în protocol, da? Nu așa de repede, a declarat Sams, care susține că nu există niciun sprijin pentru o astfel de modificare fundamentală a tehnologiei Bitcoin.

Mai bine ar trata Bitcoin ca un bun 1.0 cryptocurrency și să înceapă de la început, a spus el:

Eu nu cred în teza că totul se ridică și cade pe suport pe un singur protocol. Nu e niciun motiv pentru care să cred că primul protocol are totul în regulă.”

Sams, care este, de asemenea, consultant la Ethereum, susține că cryptocurrency proiectat cu stabilitate în minte încă de la început va da un start-up unor alte funcții în afară de plăți pentru a începe cu aceasta.

Ei cumpără moneda nu pentru că vor asta, ci pentru că trebuie să facă altceva ce-i conduce la ceva ce își doresc cu adevărat„, a spus el.

Ceea ce va fi nu este clar: o formă de aplicații descentralizate, care pot fi ulterior amplificate într-un mecanism de plată, poate. Sau o monedă cu un alt scop social în minte.

Buterin merge atât de departe încât spune că nu se va muta dincolo de faza actuală, ca o monedă speculativă, tezaurizate de cei care spera la un sfârșit „până la Lună„, pentru că un activ nu va fi niciodată stabil fără o aprovizionare variabilă.

O abordare diferită

Nu toată lumea este de acord că trebuie să schimbăm sursa de a ajunge la un preț mai stabil pentru cryptocurrency. Lichiditatea și dimensiunea sunt cheia lui Lee de la BTC.SX.

Ca o comunitate, în loc de a încerca să controleze prețul modului de manipulare artificial al ofertei, de ce nu funcționează în mod colectiv la creșterea cererii sale?” a spus el.

Consensul predominant în rândul economiștilor este că lichiditatea este un factor important în descoperirea prețului și că alimentarea va crește orice clasă de piață sau de active, indiferent” a adăugat Lee, citând raportul Băncii Mondiale.

El sugerează că accentul este pus pe adunarea consumatorilor și start-up-irile direcționate spre adoptarea de comercianți și susține că vizionarea capitalului de risc se varsă în aceste două sectoare și este un bun indicator de creștere al cererii.

Acest lucru va crea o buclă de feedback în care viteza monetară poate crește„, a concluzionat el.

Dacă Buterin are dreptate, iar aprovizionare flexibilă este singurul răspuns la volatilitate, apoi Bitcoin va fi blocat în ciclul de a acumulat și a fi în aștepteptare pentru totdeauna. În cazul în care Lee are dreptate, atunci există un viitor pentru tranzacțiile Bitcoin ca cryptocurrency care prioritizează investițiile.

Ce crezi? Ar trebui ca oamenii să facă presiuni pentru o monedă nouă, stabilă, cu aprovizionare flexibilă? Sau ar trebui să încerce Comunitate Bitcoin pur și simplu să își croiască drumul spre o ieșire din problemă?

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *