Noua instalație pentru serviciile financiare Bitcoin – II

5 decembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Imaginați-vă această tranzacție a fost achiziționarea unui nou iPhone 6 care costă 1.5 BTC. Tranzacțiile presupun acum că un procent din finanțarea utilizată pentru a finanța achiziția a fost un furt. Furtul este marcat cu tranzacția portocalie. Acum întrebarea este mai dificilă, cât de multe monede Bitcoin care au fost furate ajung și să rămână în posesia hoțul? Protocolul Bitcoin nu are răspunsul la această întrebare. În schimb ar trebui să se bazeze pe principiile noastre juridice pentru a stabili că toate 0,5 BTC rămase în posesia hoțului au fost de fapt monede Bitcoin furate.

2

Deoarece blockchain este un set de tranzacții publice, analiza poate fi efectuată pe o scară arbitrară mare. De exemplu, am putea pune întrebarea: sunt aceleași monede Bitcoin pe care le deți precum cele pe care le-ai avut odată?Analogul toarnă apă în conductele de la o sursă de aceeași tranzacție și analizează cât de multă apă colectează la tranzacția țintă. Pentru a efectua o astfel de analiză, se folosesc cele două tipuri de algoritm – debitul minim și debitul maxim. Fluxul scăzut pune întrebarea: „Care este numărul minim de Bitcoin care a trecut de la sursă la țintă?” Debitul maxim pune întrebarea: „Care este numărul maxim de Bitcoin care ar fi putut merge de la sursă la țintă? + în cazul în care debitul minim returnează un răspuns pozitiv, X, atunci valoarea obiectivului este de cel puțin X depozitul Bitcoin, care a avut odată loc la sursă. Apa care curge prin sursă este aceeași ca apa pe care am găsit-o la țintă.

Cu toate acestea, de obicei, debitul minim merge repede la zero pentru că avem nevoie de a combina operațiunile în scopul de a ne plăti datoria. Deci, dacă fac plata 1.5 BTC pentru un iPhone 6, debitul minim de la fiecare dintre intrări la cheltuieli este de 0,5 BTC. Algoritmul plasează numărul maxim de Bitcoin, 0,5 BTC, în schimbarea de a plăti pentru bunuri și ce rămâne 0,5 BTC. În cazul unei curgeri maximă, suma ar fi în ambele cazuri, deoarece producția este mai mare decât 1 BTC. După numai câteva tranzacții, este posibil ca debitul minim să scadă la zero.

În instanță celui mai mic flux fiind mai mare decât zero, putem dovedi că Bitcoin a trecut de la sursă la țintă și avem o trasabilitate completă. Dar în cazul în care debitul minim este egal cu zero pentru toate ieșirile potențiale, cum se întâmplă adesea, nu avem nicio trasabilitate. Chiar dacă putem arăta legătura între toate conductele diferite din tranzacții sau istoria Bitcoin, nu putem spune multe despre fluxul de fonduri sau lichidul monetar. Părțile care sunt responsabile de ascunderea monedelor Bitcoin pot fi, de asemenea, identificate prin adresele lor și ar putea fi obiectul revendicărilor adverse.

În acest context, poate că este o neînțelegere gândul că Bitcoin sunt unități de monedă și ar trebui să regândim modul în care vorbim despre „monedele noastre Bitcoin „. Poate că fluxurile de valută așa cum le-am descris ar fi gândit crearea și distrugerea de interese care nu sunt în mod necesar legate împreună simultan (cum este cazul cu unele valori mobiliare din SUA). Aceste aspecte trebuie să fie înțelese în scopul de a dezvolta cadre de drept privat, precum și orientări Bitcoin corespunzătoare pentru combaterea spălării banilor. Un lucru este sigur – nu există monede în Bitcoin.

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *