UNICEF accepta donatiile in BTC si ETH

10 octombrie 2019 accepta bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

UNICEF a anuntat recent ca accepta si distribuie donatii in cryptomonede, mai precis prin BTC si ETH. Utilizarea cryptomonedelor in sistemul de donatii permite agentiei sa eficientizeze costurile de mutare a numerarului in strainatate si, mai mult decat atat, sa creasca transparenta financiara. Fondul Cryptocurrency al UNICEF reprezinta unul dintre cele mai recente eforturi ale organizatiilor de ajutor, care utilizeaza tehnologia de tip blockchain in miscarile caritabile.

Sistemul descentralizat al cryptomonedelor ofera organizatiilor non-profit avantajul de a reduce costurile, dar si de a ocoli intermediarii necesari in sistemul financiar traditional pentru mutarea rapida a numerarului in strainatate. Pentru organizatiile de ajutor, cryptomonedele faciliteaza urmarirea donatiilor si au potentialul de a permite donatorilor sa vada modul in care sunt folositi banii donati.

Christopher Fabian, consilierul principal al UNICEF Innovation, a declarat ca initiativa va pregati organizatia pentru viitor. “Consideram acest lucru ca pe un element de invatare pe care trebuie sa il parcurgem pentru a ne pregati pentru urmatorul deceniu. Exista un interes pentru viteza si eficienta. Avem o capacitate buna de a muta bani la nivel global, dar exista intotdeauna frictiuni”, a declarat acesta.

UNICEF nu este prima agentie de ajutor care accepta donatii in cryptomonede. Printre aceste agentii se numara si Crucea Rosie Americana si Programul Alimentar Mondial al ONU. Dincolo de organizatiile cunoscute la nivel mondial exista si alte actiuni caritabile care s-au remarcat prin deschiderea lor in folosirea cryptomonedelor.

In toamna anului trecut, Jason Berlin si Jovel Velasquez, doi biciclisti entuziamati de cryptomonede, au pornit intr-un tur pe teritoriul Statelor Unite cu scopul de a strange un milion de dolari in cryptomonede – Bitcoin, Ethereum, Litecoin si Monero. Suma stransa din proiectul care combina cryptomonedele cu ideea de caritate si ciclism a fost donata catre Centrul pentru femei din Houston, o organizatie non-profit care lupta impotriva violentei domestice si sexuale.

 

Sursa: https://www.forbes.com/sites/michaeldelcastillo/2019/10/08/6-billion-united-nations-agency-launches-bitcoin-ethereum-crypto-fund/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *