Un economist Allianz: Bitcoin valoreaza de trei ori mai putin

21 septembrie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Consilierul economic al Allianz, Mohamed El-Erian, spune ca pretul Bitcoin a depasit cu mult valoarea estimata a criptomonedei si de fapt valoarea actuala este de trei ori mai mare decat cea reala.

Necrologurile Bitcoin par sa se tina lant de moneda digitala si un sir de stiri negative isi fac loc in presa internationala, avand ca intentie vadita denigrarea si discretarea domeniului cripto. Aceste stiri par sa influenteze traderii Bitcoin fara experienta, exemplul cel mai clar fiind ziua de vineri, cand Bitcoin a avut o scadere de peste 1000 de dolari in mai putin de 24 de ore.

Print grafic

Cresterea ulterioara a fost de 1000 dolari, demonstrand astfel ca scaderea a fost una temporara, Bitcoin revenindu-si aproape integral la valorile anterioare si acum atingand pragul de 3959$, cu o scadere usoara de aproximativ 50 $ fata de ziua de ieri, la momentul redactarii articolului.

Aceasta contractie a pietei din luna aceasta a determinat astfel un nou val de necrologuri Bitcoin. Cel mai notabil a venit de la CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon, care a numit Bitcoin o „frauda” si a realizat o comparatie cu febra lalelelor din Olanda din secolul XVII. Wall Street Journal a publicat un articol care a pretins ca Bitcoin valoreaza „probabil zero„.

Traderii Bitcoin au fost pierduti in acest amestec de previziuni negative, acum mai nou venite de la economistul Mohamed El-Erian. Consilierul Allianz este mult mai putin bombastic decat Dimon, dar a declarat pentru CNBC „Squawk Box” ca acesti investitori au „inventat un pret care nu se va materializa niciodata”.

El-Erian a recunoscut ca aceasta bataie de cap este o tehnologie „perturbatoare” si a declarat ca el crede ca va continua sa existe ca mijloc de tranzactii peer-to-peer, dar a spus gazdei CNBC ca el crede ca investitorii sunt prea optimisti in ceea ce priveste evolutiile sale pe termen lung. Pretul actual al Bitcoin, a spus el „este unul nerealist si presupune adoptarea masiva, care nu se va intampla„.

Atunci cand a fost presat pentru o evaluare specifica, El Erian a declarat ca un pret echitabil este de jumatate sau de o treime din valoarea actuala a acestuia, care se ridica la aproximativ 1.300-2.000 de dolari.

Traderii cu experienta nu par insa sa fie afectati de aceste valuri de stiri false venite din Asia si America de Nord, dovada fiind trendul ascendent al monedei digitale, cand in decursul zilei de luni pretul s-a apreciat peste 450$ si ulterior si-a mentinut pozitia constanta la valoarea imediata sub pragul de 4000$.

After-Reaching-a-Record-High-of-5000-Bitcoin-Price-Falls-Sharply-Before-Recovery

sursa: https://www.cnbc.com/2017/09/13/mohamed-el-erian-warns-bitcoin-should-be-worth-about-half-current-values.html

https://www.wsj.com/articles/bitcoins-wild-ride-shows-the-truth-it-is-probably-worth-zero-1505760623

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *