Un consultant din cadrul Bank of Canada – sistemul financiar Bitcoin

18 august 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Un consultant din cadrul Bank of Canada, respectiv specialistul in cercetare Warren E. Weber, propune un sistem financiar care utilizeaza Bitcoin ca moneda standard in locul monedelor fiat.

In raportul sau de 37 de pagini, Weber a facut referire la moneda digitala ca fiind „standardul Bitcoin„.

shutterstock_188428853

Punctele principale ale raportului

In raportul sau, Weber a examinat asemanarile dintre standardul aurului si standardul Bitcoin. Printre cele mai puternice puncte comune dintre aur si Bitcoin se numara absenta controlului din partea bancilor centrale sau a autoritatilor monetare, precum si limita aprovizionarii acestora.

Potrivit algoritmului Bitcoin, exista numai jetoane de 21 mln care pot fi exploatate si circulate, in timp ce cantitatea de aur de pe pamant poate fi gasita numai in cantitati finite.

Raportul emis de specialistul consultant a aratat, de asemenea, ca, la fel ca aurul, vor exista si trei medii distincte de schimburi in cadrul standardului Bitcoin. In conformitate cu standardul, Bitcoin va deveni principala moneda, in timp ce vor exista valute fiduciare care vor fi emise de bancile centrale din diferite tari, precum si monedele fiduciare precum bancnotele sau depozitele care vor fi emise de bancile comerciale.

Beneficii preconizate ale standardului Bitcoin

Raportul lui Weber citeaza, de asemenea, posibilele beneficii economice ale adoptarii standardului Bitcoin. Unul dintre beneficiile majore este ca oamenii vor putea anticipa mai usor nivelul de pret al monedei digitale datorită „ratei cunoscute, deterministe” la care se stabileste criptomoneda.

Un alt avantaj cheie este faptul ca resursele de investitii care sunt alocate in prezent pentru acoperirea impotriva fluctuatiilor cursurilor de schimb valutar vor fi eliberate si pot fi utilizate mai productiv. Weber, cu toate acestea, considera ca standardul Bitcoin nu va deveni realitate din cauza opozitiei grele asteptate, care va fi ridicata de bancile centrale si de guvernele din intreaga lume:

Daca standardul Bitcoin devine real, nici guvernele, nici bancile centrale nu vor putea sa implementeze ratele dobanzilor pentru a le afecta economiile, nici nu ar putea genera venituri provizorii obtinute din capacitatea lor de a” crea aproape fara costuri bani „.

VanguardiaMLM

 

sursa: https://www.bankofcanada.ca/wp-content/uploads/2016/03/swp2016-14.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *