Exista o conexiune intre pretul Bitcoin si Google?

17 august 2017 pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Exista o conexiune intre pretul monedei digitale Bitcoin si Google? Pretul Bitcoin s-a dublat de-a lungul ultimei luni, deoarece agitatia si euforia din jurul cripto-investitiilor continua sa depaseasca temerile legate de un efect de balon al activelor in crestere. Pentru un analist cripto, raliu crestere al Bitcoin pare sa fie o profetie de auto-implinire.

GoogleSearchBitcoin

Cate rezultate afiseaza Google pentru cautarea cuvantului cheie Bitcoin

La momentul redactarii articolului, o cautare simpla de către Google a cuvantului cheie „bitcoin” are aproximativ 152 de milioane de rezultate. Asta explica aceasta conexiune intre Bitcoin si competitorul Etherum, care au dat cea mai buna rentabilitate a oricaror active in prima jumatate a anului 2017.

MW-FS410_bitcoi_20170815172039_ZH

Cursul de schimb BTC / USD are o corelatie neobisnuit de mare cu tendintele de cautare Google pentru cuvantul „Bitcoin„, potrivit analistului Chris Burniske, analist al ARK Invest. In opinia lui Burniske, interesul pentru moneda digitala Bitcoin conduce in continuare a pretului BTC / USD – un fenomen pe care il face in gluma drept „un ciclu Satoshi virtuos„, aratand o conexiune directa intre ele. August este deja luna cea mai populara a monedei digitale Bitcoin, pe baza tendintelor de cautare Google.

MW-FS398_BTCGOO_20170815143702_NS

De asemenea, popularitatea cautarii Bitcoin a dus la cresterea cautarilor si pentru concurentii din piata cripto, precum Ethereum. Cu toate acestea, nicio valuta digitala nu s-a bucurat de expunerea pe care o are Bitcoin.

Cresterea cifrei de afaceri din acest an a venit alaturi de cresterea interesului pentru piata de capital a criptomonedelor, precum si de cresterea interesului pentru dezbaterile publice cu privire la modul in care se poate gestiona la dimensiunea actuala situatia privind reglementarea oficiala la nivel mondial.

Recent, o noua moneda digitala, numita Bitcoin Cash, a erupt din versiunea originala a BTC, pentru a procesa mai rapid tranzactiile in unitati mai mari, rezolvand astfel o problema legata de „scabilitate„.

Exista astfel o conexiune evidenta a monedei Bitcoin cu interesul cautarii pe Internet – combinata cu mutarea continua in mainstrean. Acest fenomen poate sugera ca preturile au un potential de crestere aproape nelimitat.

John McAfee, fondatorul companiei de software antivirus, precum si un fost fondator si pasionat de criptare, a scris recent ca isi va „manca d*%k-ul sau” la televiziunea nationala „daca Bitcoin nu va depasi pragul de 500.000 $ in trei ani.”

Bitcoin in Google Trends

Bitcoin in Google Trends

sursa: http://www.marketwatch.com/

https://hacked.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *