Analistul crypto Tuur Demeester prevede un ATH de 50k dolari pentru BTC

22 mai 2020 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Investitorul si analistul crypto Tuur Demeester a facut noi declaratii referitoare la evolutia cursului Bitcoin dupa evenimentul de halving care a avut loc recent. Acesta nu crede ca BTC va avea un curs mai mic de 6.000 de dolari dupa injumatatirea recompenselor pentru mineri, in ciuda faptului ca piata a cunoscut deja o scadere in cursul acestei saptamani. Mai mult decat atat, dupa aceasta corectie, specialistul prevede o crestere semnificativa, Bitcoin urmand sa atinga un nou all time high de cel putin 50.000 de dolari in viitor. 

Intr-un interviu acordat firmei de cercetare crypto Messari, Demeester a declarat ca Bitcoin s-a aflat deja “inapoi in bull market” in urma halving-ului, bottom-ul fiind deja atins in luna martie, perioada supranumita Crypto March Bloodbath, atunci cand valoarea cryptomonedei s-a miscat in intervalul de 3.000 – 4.000 dolari. Analistul isi bazeaza afirmatiile de crestere a pietei crypto pe situatia economico-financiara actuala. Acesta considera ca masurile inflationiste recente ale Sistemului Federal de Rezerve al SUA (care a printat bani, la fel ca multe state membre ale UE) ar putea afecta pretul cryptomonedei.

Desi ingrijorat de o potentiala putere de cumparare scazuta a dolarului american, Demeester crede ca Bitcoin se va dovedi o investitie buna: “Cred ca un target de pret de 50.000 USD nu este deloc exagerat. As merge atat de departe incat as spune chiar intre 50.000 si 100.000 de dolari”. Intrebat ce ar putea determina aceasta crestere a pietei crypto, dincolo de criza economica preconizata, acesta crede ca interesul institutional este raspunsul. Demeester a comparat graba institutiilor de a cumpara land rush-ul din 1889.

Dupa interviu, Demeester a postat pe contul sau de Twitter un update potrivit caruia, daca aceste institutii si balene sunt capabile sa acumuleze suficient, cel mai probabil asta va determina o noua crestere importanta in pretul BTC. “In urma cu 12 luni, Bitcoin a inceput re-acumularea. O trecere de acesta bariera va aprinde probabil un alt raliu parabolic”, a spus el.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/tuur-demeester-bitcoin-price-above-50k-not-insane-at-all

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *