Toyota va explora tehnologia Blockchain pentru autoturismele sale

25 mai 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Toyota, prin Institutul sau de Cercetare a anuntat ca a colaborat cu laboratorul MIT Media pentru a explora tehnologia Blockchain si posibilitatile de a-si folosi avantajele pentru autoturismele sale si noile modele ce se vor conduce singure.

Potrivit unui raport, unitatea detinuta in totalitate de Toyota Motors din America de Nord a colaborat, de asemenea, cu compania Bigchain DB, care construieste baza de date, Oaken Innovations, compania care dezvolta o aplicatie pentru partajarea masinilor si platilor, precum si startup-ul Commuterz pentru a crearea de masini, pe un nou proiect Blockchain, pentru noile modele „fara sofer”.

smart-car-iot

Toyota isi propune sa utilizeze Blockchain in partajarea sigura a datelor cu privire la testare si conducere. In plus, intentioneaza sa utilizeze Blockchain in colectarea, stocarea si partajarea datelor pentru a ajuta la stabilirea ratelor de asigurare, la reducerea costurilor de asigurare si la reducerea fraudelor. Chris Ballinger, directorul serviciilor de mobilitate si directorul financiar al Toyota Research Institute, a comentat:

Sute de miliarde de kilometri de date despre conducerea umana pot fi necesare pentru a dezvolta de vehicule autonome sigure si fiabile. Blockchain si registrele distribuite pot permite colectarea datelor de la proprietarii de vehicule, administratorii flotei si producatori, pentru a scurta timpul necesar atingerii acestui obiectiv„.

toyota-future-mobility-ces-2016-14-600x315

Tehnologia Blockchain reprezinta viitorul industrie de automobile

Acum, producatorii de masini si companiile care lucreaza in industria automobilelor sunt dornici sa folosească tehnologia blockchain in produsele lor. Daimler AG, o corporatie germana de automobile care detine marca Mercedes-Benz, s-a alaturat recent unui proiect Hyperledger, pentru a construi un sistem tip blockchain pentru clienti: lant de aprovizionare, servicii digitale, servicii financiare si instrumente de finantare.

Mai mult decat atat, Daimler Financial Services AG a achizitionat un furnizor de servicii de plata Bitcoin si alte servicii de plata cripto – PayCash Europe. In 2016, o companie privata de tehnologie, Acronis, a propus utilizarea tehnologiei Blockchain pentru o solutie software care permite determinarea nivelului de responsabilitate intre proprietarul masinii si producatorul auto si conducatorul auto, in cazul in care exista un accident de masina.

Acronis a dezvoltat, de asemenea, un software bazat pe Blockchain, care poate urmari si stoca datele despre masinile de curse pentru echipa italiana de curse Formula 1, Scuderia Toro Rosso.

smart-fleet-connected-car

sursa: http://ca.reuters.com/article/technologyNews/idCAKBN18I2G4-OCATC

http://www.automotiveworld.com/news-releases/epayment-investment-daimler-financial-services-acquires-paycash-europe-sa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *