Bitcoin este tranzactionat la valoarea de 2.850$ in Coreea de Sud

24 mai 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin este tranzactionat la valoarea de 2.850 de dolari in Coreea de Sud, datorita cresterii rapide a cererii pentru Bitcoin si alte valute digitale, cum ar fi Ethereum’s Ether (ETH).

In timp ce oportunitatile de arbitraj din Coreea de Sud au existat intotdeauna de la lansarea Korbit, Coinone si Coinhumb, cele trei mari burse Bitcoin din tara, rata premium rar a trecut peste pragul de 10%.

poza 1 articol

Pe 23 mai, rata primelor pe bursele sud-coreene Bitcoin a ajuns aproape la 30%, demonstrand o crestere a valorii Bitcoin care a fost tranzactionat la valoarea de 2.850 de dolari, in timp ce moneda digitala a fost tranzactionata in SUA si China pentru aproximativ 2.100 de dolari la momentul redactarii articolului.

Factorul principal al acestei posibilitati masive de arbitraj si rata de prima in Coreea de Sud este politica stricta impotriva spalarii banilor din tara. In Coreea de Sud, orice tip de jocuri de noroc este ilegal si pentru ca o suma mare de bani negri a constat din venituri din cazinouri de peste mari si alte afaceri; aceste sume sunt trimise inapoi in Coreea de Sud in mod regulat. Autoritatile sunt stricte in ceea ce priveste orice tranzactie care depaseste valoarea totala de 10.000 de dolari.

Prin urmare, chiar si cu un cont bancar sud-coreean, este incredibil de dificil sa profitati de oportunitatea de arbitraj a pietei de schimb Bitcoin din Coreea de Sud si de o rata de prima mare. Daca o afacere sau o persoana vinde Bitcoin in valoare de peste 10.000 de dolari in oricare dintre bursele Bitcoin strict reglementate din Coreea de Sud, prin lege, operatorii de burse Bitcoin trebuie sa contacteze utilizatorul pentru verificare suplimentara.

Piata de schimb valutar sud-coreeana este operata de trei burse, sustinute de unele dintre cele mai mari conglomerate din Coreea de Sud si de institutiile financiare. Astfel, lichiditatea si optiunile sunt limitate. Intrucat oferta Bitcoin a fost limitata si cererea a continuat sa creasca, Bitcoin este tranzactionat intotdeauna cu o rata premium in Coreea de Sud.

2862e2bf27e187f7586fc60c811833f8

sursa: https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV