Popularitatea Bitcoin creste in India: Guvernul invita cetatenii la discutii privind criptomonedele

23 mai 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Guvernul indian invita cetatenii la discutii deschise privind criptomonedele, in special Bitcoin, dupa ce popularitatea monedei digitale a crescut considerabil in India. Institutiile de stat se deschid in fata comentariilor si sugestiilor publice despre reglementarea si legalitatea monedelor virtuale, care au generat discutii multiple la nivel national.

IB299

La inceputul lunii martie a acestui an, Ministerul de Finante al Indiei (FinMin) a infiintat un comitet interdisciplinar care include un numar de autoritati, inclusiv reprezentanti ai bancii centrale – care a emis avertismente impotriva utilizarii de Bitcoin in trecut – pentru a studia cadrul legal privind valutele virtuale.

Presedintele Secretariatului Special al Afacerilor Economice si oficialii din cadrul altor ministere, au stabilit sarcinile principale in mod specific: sa ia in vedere statutul actual al monedelor virtuale la nivel global si in India, sa examineze structurile de reglementare si juridice existente care reglementeaza monedele virtuale din intreaga lume. De asemenea Comisia infiintata sugereaza sa se ia masuri in tratarea preocuparilor legate de protectia consumatorilor si de utilizarea monedelor virtuale privind spalarea banilor; evident dupa examinarea altor aspecte relevante legate de monedele virtuale.

Acum, Ministerul Finantelor din India isi indreapta atentia spre discutii si sugestii despre monedele virtuale de la public pe un portal guvernamental, dupa ce a afirmat ca „circulatia monedelor virtuale, cunoscute si sub numele de Digital / CryptoCurrencies, au reprezentat intr-o perioada un motiv de ingrijorare„.

ZCbjFJnG

O interdictie guvernamentala a monedelor virtuale este foarte putin probabila si ar fi contraproductiva pentru agenda guvernamentala de plata si finantare digitala. O serie de sugestii in urma unor discutii purtate online au cerut deja reglementarea legalizarii monedelor virtuale in tara:

Bitcoin ar trebui sa fie reglementat in India„, scrie Shradha Jadhav.

Cu o reglementare adecvata cred ca se vor putea aduce beneficii economiei indiene si cetatenilor cu o tehnologie in crestere. Atunci cand alte tari o legalizeaza si o accepta, ar trebui sa avansam pentru viitorul digital al tarii.Da … Reglementarea Bitcoin si a altor criptomonede in India va fi un pas pozitiv spre cresterea economica„, adauga Priya Ratan Janjal.

Japonia si Coreea au legalizat deja Bitcoin, iar India ar trebui sa ajunga la acest nivel„, sugereaza Udit Agarwal.

sursa: https://www.mygov.in/group-issue/commentssuggestions-invited-existing-virtual-currencies-framework/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *