Bitcoin face istorie: pretul Bitcoin a depasit pragul de 2100 de dolari

22 mai 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin face istorie si seteaza noul prag, dupa ce astazi a depasit pragul de 2 100 de dolari pentru prima data in istorie, impingand criptopmoneda la un nou record, pe fondul interesului crescand al utilizatorilor.

Pretul valutei digitale a crescut in cursul sesiunii din weekend cu 2,62%, potrivit indicelui de Pret Bitcoin de la CoinDesk (BPI), care a atins un maxim de 2,019 USD. Cresterea de peste 2000 de dolari, pretul Bitcoin a crescut cu peste 100% in acest an si cu aproape 125%, de cand a atins un minim anual de 891,51 dolari la sfarsitul lunii martie.

coindesk-bpi-chart-5

Acum, ca moneda digitala a depasit acest nivel cheie psihologic de 2.000 de dolari, s-ar putea confrunta cu niste defectiuni importante, potrivit mai multor analisti. Chiar si asa, Bitcoin scrie istorie si reuseste inca o data sa revolutioneze lumea cripto.

Sperante mari pe termen lung

Arthur Hayes, co-fondator si CEO al platformei BitMEX pentru moneda digitala, a declarat pentru publicatia online CoinDesk ca Bitcoin ar trebui sa depaseasca in mod sigur pretul de 2.200 de dolari in decursul acestei saptamani si ca „rata de apreciere a preturilor va accelera dramatic„.

Charles Hayter, co-fondator si CEO al CryptoCompare, a analizat importanta acestui nivel al pretului BTC, afirmand:

La un nivel psihologic, Bitcoin face istorie si depaseste 2.000 de dolari, ceea ce reprezinta o etapa importanta si va genera un interes suplimentar care ar putea stimula pretul in continuare.

Astfel analistii au fost de acord, in general, ca aceasta crestere a pretului la peste 2 000 de dolari ar putea atrage atentia semnificativ din partea mass-mediei. Hayes a oferit un sentiment similar, afirmand ca o crestere sustinuta de peste 2.000 de dolari ar determina toate marile centre de presa financiare sa acopere acest subiect.

In ciuda acestei vizibilitati, Hayter a avertizat ca, uneori, „lipsa de sofisticare„, care merge impreuna cu mass-media de cele mai multe ori „poate fi periculoasa, deoarece genereaza un efect tip bulgare de zapada„.

Interesant este faptul ca datele Google Trends au aratat pana acum ca in privinta cautarilor online pentru cuvantul „bitcoin„, nivelurile nu s-au redresat pana cele maxime din decembrie 2013, dar se apropie. In timp ce o cifra de 100 reprezinta cel mai inalt punct pentru aceste cautari, valoarea sa a fost de 85 la momentul raportarii.

In timp ce multi dintre analisti au fost de acord ca o crestere de peste 2000 de dolari ar spori o acoperire media mai mare, factorii care au determinat pretul valutei deasupra acestui nivel pareau un pic mai cuprinzatori.

Screen-Shot-2017-05-20-at-2.47.38-PM

sursa: http://www.coindesk.com/price/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *