Summit-ul G20 din Arabia Saudita va avea ca tema adoptarea de strategii necesare avansarii tehnologice

13 iulie 2020 cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Platile cu cryptomonede pot deveni o realitate la nivel mainstream mai repede decat ne asteptam. Membrii G20 au declarat ca doresc reglementarea inainte de urmatorul summit, care va avea loc in Arabia Saudita, in luna noiembrie a acestui an. Conform unui raport recent, oficialii au dezvaluit ca summitul G20, la care participa reprezentantii din 19 tari si din Uniunea Europeana, va pune bazele pentru acceptarea platilor digitale.

G20 este forumul creat in 1999, format in principal din ministri de finante si guvernatorii bancilor centrale din 20 de economii. Oficialii mai multor guverne, precum si reprezentantii unora dintre cele mai mari corporatii din lume (Bank of America, Organizatia Mondiala a Comertului si Organizatia Mondiala a Sanatatii), vor avea 3 teme principale in cadrul summit-ului din Arabia Saudita din noiembrie: crearea unui mediu prielnic in care toti oamenii – in special femeile si tinerii – pot lucra si prospera; protejarea planetei prin incurajarea eforturilor colective de protectie a bunurilor globale, dar mai ales adoptarea de strategii indelungate si indraznete pentru a impartasi beneficiile inovatiei si avansarii tehnologice. Aceasta ultima tema pare de maxima importanta in contextul actual, al crizei economice cauzata de pandemia COVID-19. Cryptomonedele si posibilitatea platilor digitale isi dovedesc acum mai mult decat oricand utilitatea.

Deschiderea catre crypto a liderilor G20 a fost clara inca de la summit-ul din decembrie 2018, care a avut loc la Buenos Aires, Argentina. La momentul respectiv, acestia au declarat ca au un plan concret pentru reglementarea cryptomonedelor. “Vom continua sa colaboram pentru a cauta o solutie bazata pe consens pentru a aborda impactul digitalizarii economiei asupra sistemului fiscal international, cu o actualizare in 2019 si un raport final pana in 2020”, au declarat acestia atunci. Ulterior, in cadrul reuniunii G20 din Osaka din 2019, liderii au declarat ca monedele digitale nu reprezinta o amenintare la stabilitatea monetara si ca inovatia tehnologica poate aduce beneficii semnificative economiei.

Sursa: https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/g20-aims-to-accept-digital-currencies-exploring-regulatory-roadblocks/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *