Statul american Utah doreste o utilizare mai eficienta a Blockchain

4 martie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Utah s-a adaugat listei statelor americane care doresc o reglementare si o mai buna utilizare a tehnologiei blockchain. Un parlamentar a prezentat un proiect de lege care urmareste crearea unui grup legislativ referitor la tehnologia blockchain. Proiectul pilot va fi realizat cu scopul de a studia potentialul tehnologiei blockchain in serviciile guvernamentale. Grupul de lucru pentru Evaluarea Blockchain va fi format din 12 membri specialisti, care vor analiza modurile de aplicare ale tehnologiei in administratia publica. Mai mult decat atat, acestia vor avea rolul de a examina aplicatiile comerciale ale blockchain pentru “viitoarea dezvoltare economica pe teritoriul Utah”.

De asemenea, potrivit proiectului de lege propus de catre Senatorul Daniel Hemmert, firmele blockchain nu vor fi clasificate ca fiind institutii financiare. Proiectul a fost inaintat saptamana trecuta si “defineste si clarifica termenii legati de tehnologia blockchain si scuteste orice persoana care faciliteaza crearea, schimbul sau vanzarea anumitor produse legate de tehnologia blockchain de Legea privind transmitatorii de bani”.

Grupul de lucru este insarcinat cu inaintarea unui raport pana la data de 30 noiembrie 2019. Raportul trebuie sa contina concluziile reiesite ca urmare a analizei modului de aplicare a tehnologiei blockchain, dar si recomandari referitoare la reglementarea pietei. Acest proiect de lege face din Utah unul dintre statele cu o abordare prietenoasa in ceea ce priveste blockchain si cryptomonedele. Printre acestea se numara si statul american Ohio, care permite utilizarea cryptomonedelor in spatiul administrativ.

La sfarsitul anului trecut, Ohio a devenit primul stat care a acceptat Bitcoin ca metoda de plata a impozitelor. La momentul respectiv, autoritatile au creat un portal de plati prin intermediul caruia 23 de tipuri de taxe au putut fi platite cu cryptomonede. Momentan procedura este disponibila doar intreprinderilor, insa autoritatile au declarat ca intentioneaza sa extinda in viitor oferta si in cazul contribuabililor individuali. Initiativa crypto-friendly i-a apartinut Trezorierului de Stat Josh Mandel, care a declarat ca doreste sa faca din Ohio un important centru in ceea ce priveste adoptarea cryptomonedelor la nivel national.

 

Sursa: https://www.coindesk.com/utah-bill-would-exempt-blockchain-firms-from-money-transmitter-act

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *