Smart Dubai: Primul guvern care integreaza tehnologia Blockchain

25 septembrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Smart Dubai este o initiativa condusa de guvern si de autoritatile locale pentru a face din Dubai orasul “cel mai destept si cel mai fericit” din lume. Potrivit unui comunicat de presa recent, initiativa a lansat un upgrade de tip Blockchain la sistemul financiar al Departamentului de Finante al Dubaiului. Astfel, incepand cu aceasta saptamana, portalul de plati al guvernului a devenit unul bazat pe tehnologia registrului distribuit.

smart dubai

Pentru atingerea acestui obiectiv, guvernul lucreaza in prezent la un studiu care cuprinde 20 de modalitati de utilizare a tehnologiei Blockchain. Guvernul din Dubai are deja parteneriate strategice cu IBM si Consensys, care lucreaza pe post de consultanti. Smart Dubai si bratul guvernamental Smart Dubai Government Establishment (SDG) isi propun sa transforme orasul intr-unul smart, prin intermediul tehnologiei.

Mira Sultan Obaid Abdul Rahman, director al departamentului de Servicii Inteligente de la SDG, a declarat ca intentioneaza sa sporeasca eficienta guvernului prin mutarea tuturor tranzactiilor in Blockchain. Aceasta a adaugat ca portalul de plata online gestioneaza tranzactiile de la 27 de entitati guvernamentale si alte 14 entitati neguvernamentale.

Blockchain nu va inlocui tehnologia actuala, ci o va completa, putand fi folosita in numeroase industrii, cum ar fi sanatatea, energia, tranzactionarea sau programe de loialitate, pentru a numi doar cateva”, a spus ea. In prima faza, doua departamente guvernamentale din Dubai au utilizat sistemul de reconciliere bazat pe Blockchain si au procesat aproximativ cinci milioane de tranzactii raportate.

Folosind tehnologia Blockchain, portalul va oferi acum posibilitatea de monitorizare a tranzactiilor in timp real. “Nu exista nici o monitorizare in timp real a tranzactiei in sistemul vechi, dar cu Blockchain, intregul proces poate fi monitorizat in timp real”, a declarat Mira Sultan Obaid Abdul Rahman. La evenimentul de lansare din 23 septembrie 2018, dr. Aisha Bint Butti Bin Bishr, directorul general al Smart Dubai, a declarat ca Blockchain este “una dintre cele mai promitatoare dintre aceste tehnologii, atragand din ce in ce mai multe investitii in fiecare an”.

 

Sursa: https://gulfnews.com/business/sectors/technology/smart-dubai-integrates-blockchain-into-dubaipay-1.2281712

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *