Ascensiunea rapida a Ripple: colaborarea cu PNC duce la cresterea XRP

24 septembrie 2018 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Ripple a devenit una dintre cele mai mari inovatii din sistemul financiar, alaturi de cryptomonede precum Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, etc. Ripple este coordonat de compania cu acelasi nume, cu sediul in San Francisco. Datorita vitezei cu care se efectueaza tranzactiile si a costurilor mai mici, multe institutii financiare prefera Ripple in detrimentul altor cryptomonede. Ascensiunea rapida a Ripple din ultima saptamana s-a produs ca urmare a anuntului uneia dintre cele mai mari banci americane, PNC, care va utiliza platforma RippleNet.

ascensiunea rapida

Banca americana PNC va incepe sa utilizeze RippleNet pentru a procesa plati internationale pentru clientii sai. PNC se situeaza printre primele zece banci din SUA, cu 8 milioane de clienti si sucursale in 19 state americane. Reprezentantii bancii au dezvaluit ca vor folosi RippleNet pentru a procesa platile internationale pentru clientii sai, alaturandu-se astfel altor institutii financiare globale care au colaborat anterior cu Ripple.

Ripple are deja numeroase parteneriate cu banci importante din jurul lumii, printre care Bank of America, Banca Nationala din Abu Dhabi, UniCredit, UBS – Union Bank Elvetia, RBC – Banca Regala a Canadei, Santander, iar negocierile continua pentru parteneriate cu alte institutii bancare, in special in Japonia si Coreea de Sud.

Ripple a facut anuntul cu privire colaborarea cu PNC la mijlocul saptamanii trecute, precizand ca divizia de gestionare a Trezoreriei va utiliza xCurrent pentru a permite clientilor sai sa primeasca instantaneu plati, ceea ce va schimba modul in care companiile abordeaza fluxul de numerar si gestionarea contului. Software-ul permite bancilor sa comunice instantaneu, pentru a confirma plata atat inainte, cat si dupa initierea unei tranzactii.

Ca urmare a acestui anunt, Ripple a inregistrat o crestere fara precedent de 140% in cursul saptamanii si ajungand in cursul zilei de vineri la o crestere de peste 90%, pentru a se tranzactiona la aproximativ 0.69 dolari. Astfel, XRP a devenit temporar cea de-a doua cea mai mare cryptomoneda din punct de vedere al capitalizarii pietei, la aproximativ 26 miliarde de dolari, depasind Ethereum, la 23 miliarde de dolari.

Stirile bullish pentru Ripple din cursul saptamanii precedente au inclus indicii referitoare la termenul lansarii xRapid. Potrivit sefului departamentului de Reglementare pentru Asia si Orientul Mijlociu de la Ripple, Sagar Sarbhai, Ripple ar putea lansa o versiune comerciala a platformei de plata xRapid in urmatoarea luna. Bazata pe XRP, xRapid nu numai ca va reduce durata de procesare a tranzactiilor de plata transfrontaliere, dar si costurile.

Urmatoarea perioada va determina daca aceste castiguri vor ramane puternice. Comunitatea crypto asteapta, cu siguranta, lansearea xRapid luna viitoare, urmand sa hotarasca daca ascensiunea rapida a Ripple este si una constanta.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/us-financial-giant-pnc-to-use-ripple-technology-for-international-payments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *