Criptomonedele – trambulina spre viitor sau pericol?

25 septembrie 2018 bitcoin, conferinta de presa, reglementare

Articol scris de Mirona Noru

CEO-ul Bitcoin Romania, George Rotariu, a participat astazi, 25 septembrie, in calitate de speaker la conferinta “Strategia de Dezvoltare a Romaniei”, editia a IV-a, organizata de grupul de presa Bursa, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

George Rotariu conferinta Bursa

George Rotariu: „Ceea ce internetul a facut pentru comunicare, Bitcoin poate face pentru sistemele financiare.”

La evenimentul moderat de Valentin Ionescu au participat nume importante, precum Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti, Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank, Florin Danescu, Presedintele Executiv al Asociatiei Romane a Bancilor si multi altii.

Tema abordata a fost una de actualitate “Criptomonedele – trambulina spre viitor sau pericol?” Subiectul este unul de interes pe fondul fluctuatiilor de pret inregistrate de la inceputul anului pe piata crypto, atat pentru traderii cu vechime, cat si pentru investitorii interesati sa achizitioneze cryptomonede, aflati inca in faza de prospectare a pietei.

Daca la inceputul anului pretul mediu al Bitcoin era de 13.000 dolari americani, acum valoarea sa se pozitioneaza in jurul sumei de 6500 $. Da, anul 2018 a inregistrat un trend descendent, dar acest lucru nu este unul iesit din comun. Pentru veteranii crypto nu este primul eveniment de genul acesta. Sa luam ca exemplu inceputul anului 2015. Acesta a fost marcat de un trend asemanator, iar pana in luna decembrie, Bitcoin aproape si-a dublat valoarea. Aceste miscari tip “roaler coaster” sunt perfect normale pentru o piata aflata in plina dezvoltare”. a declarat CEO-ul.

George Rotariu a vorbit nu numai despre trendurile ce marcheaza piata de capitalizare crypto, istoricul fluctuatiilor de pret, trendurile bearish si bullish, dar si despre planurile de viitor ale companiei pe care o conduce. Extinderea retelei de atm-uri, tranzactionarea a peste 100 de monede digitale prin intermediul celor doua platforme de tranzactionare reprezinta pasi importanti din strategia companiei, ce are ca scop pozitionarea Bitcoin Romania drept un jucator important pe piata crypto globala. CEO-ul considera ca “ceea ce a reprezentat internetul pentru comunicare, va reprezenta Bitcoin pentru sistemele financiare actuale”.

Bitcoin este primul Blockchain, este cel mai mare Blockchain care exista astazi. Este primul sistem cu deschidere globala, ce permite inovatia. Bitcoin este ecosistemul unde se intalnesc tehnologia, economia si comunitatea.

George Rotariu BTR

La conferinta organizata de grupul de presa Bursa au participat peste 150 de persoane, reprezentand companii mari şi IMM-uri din toate domeniile de activitate (agricultura, infrastructura, energie, IT&C, constructii, resurse umane, auto, turism, mediu, transport, telecomunicatii, dezvoltarea capacitatii administrative), banci, fonduri de garantare/contragarantare, fonduri de pensii, societati de avocatura, societati de asigurare, societati de brokeraj, fonduri de investitii, autoritati publice centrale şi locale, mass media (tv, radio, presa).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *