Slovenia lanseaza primul monument dedicat Bitcoin

19 martie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Monumentele au reprezentant intotdeauna un simboluri importante, menite sa marcheze evenimente remarcabile si personalitati marcante. Pe parcursul istoriei, oamenii au simtit nevoia de a construi structuri care sa marcheze momentele definitorii ale civilizației. Fie ca vorbim despre statui sau altfel de structuri, exista nenumarate monumente culturale si istorice in toata lumea. Desi aparitia cryptomonedelor este un eveniment oarecum recent, iata ca acum exista un monument dedicat Bitcoin.

Slovenia este una dintre tarile in care se desfasoara numeroase activitati referitoare la cryptomonede si tehnologia Blockchain. Asadar nu este surprinzator faptul ca monumentul este situat in aceasta tara. Orasul medieval Kranj, al patrulea oras ca marime din Slovenia, este primul oras din lume care se poate lauda cu un monument dedicat cryptomonedei rege.

Bitcoin sign / statue at the roundabout in Kranj (Slovenia, Europe). All rights reserved by Andrej Trcek (http://www.andrejtrcek.com/)

Proiectul este creatia administratiei orasului, iar lansarea a avut loc in cursul saptamanii trecute. Designul constructiei metalice a fost creat de Aleksander Frančeškin si Selman Čorović. La dezvaluirea monumentului au luat parte atat primarul orasului, Boštjan Trilar, cat si secretarul guvernului sloven, Tadej Slapnik.

Faimosului logo Bitcoin a fost plasat de autoritațile orasului intr-un sens giratoriu din apropierea centrului orasului Kranj. Alegerea locatiei nu este intamplatoare: sensul giratoriu este menit sa simbolizeze capacitatea tehnologiei Blockchain de a crea o conectivitate mai buna. Mai mult decat atat, pozitia nu este una centrala. Astfel se consolideaza idea de descentralizare, reprezentativa in ceea ce priveste Bitcoin.

Acesta este primul monument dedicat Bitcoin instalat cu aprobarea municipalitatii. Nu este insa primul exemplu de arta inspirata din piata cryptomonedelor. Graffiti-urile cu motive crypto sunt, in ultimii ani, un fenomen recurent care a aparut in mai multe țari din intreaga lume. Exista chiar site-uri dedicate si galerii de arta independente de unde se pot achiziționa tablouri, statui si alte opere de arta cu tematica inspirata de Bitcoin si alte cryptomonede.

 

Sursa: http://bitcoinist.com/worlds-first-bitcoin-monument-slovenia/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV