Analistii confirma: pretul Bitcoin va depasi 90k dolari

20 martie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Co-fondatorul Fundstrat Global Advisors, firma de cercetare si consiliere financiara Tom Lee, este analist Wall Street. Acesta a prezis preturi ridicate pentru Bitcoin inca din momentul in care cursul era sub 3.000 dolari. La inceputul lunii martie Lee a confirmat predictia conform careia pretul Bitcoin va ajunge la 25.000 dolari pana la sfarsitul anului.

Acum Tom Lee sustine ca, in ciuda scaderii actuale, pretul Bitcoin va depasi suma de 90.000 de dolari. Acesta isi bazeaza declaratia pe un raport inaintat de Fundstrat. Acestia au realizat o baza de date impresionanta, ce cuprinde statistici si grafice despre Bitcoin. Analiza realizata ajuta la vizualizarea tendintelor pietei crypto pe termen scurt, dar si pe termen lung.

pretul-bitcoin

Unul dintre graficele realizate de Fundstrat arata performantele Bitcoin dupa o scadere a cursului. Pentru realizarea graficului s-a folosit o medie a procentului castigat in pret dupa fiecare scadere. Dupa fiecare scadere anterioara au urmat cresteri semnificative. Conform estimarilor, Bitcoin va ajunge la un curs aproximativ de 91.000 de dolari pana in martie 2020.

Raport recent de la Fundstrat analizeaza si castigurile celor care mineaza Bitcoin. Raportul arata ca in acest moment castigurile din minarea Bitcoin nu sunt semnificative. Activitatea a devenit temporar mai putin profitabila din cauza declinului actual al pietei. Conform raportului, costul actual pentru minarea unui BTC este de 8.038 dolari. La momentul editarii articolului, BTC se tranzactioneaza la aproximativ 8.500 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap.

Pentru calcularea costului s-a luat in considerare costul echipamentelor, cheltuielile generale (de exemplu, aparatele de racire necesare) si costul energiei electrice – aproximativ 6 centi per kilowatt. Sam Doctor si Ken Xuan, analisti Fundstrat, au declarat ca mai mult de jumatate din costul total al mineritului provine din necesitatea inlocuirii echipamentelor. Minerii ar putea opri pe termen scurt operatiunile daca pretul BTC va continua sa scada, considera acesta. Doctor sustine ca piata s-a confruntat cu o situatie similara in ianuarie 2015, cand costul unui Bitcoin varia intre 200 si 300 dolari.

 

Surse: https://www.blockchaintechnology-news.com/2018/03/19/report-states-bitcoin-mining-no-longer-profitable/

https://cointelegraph.com/news/tom-lee-predicts-bitcoin-to-reach-91000-by-march-2020-based-on-performances-after-past-dips

2 comments

  1. ultrasbet spune:

    va creste dar nu la valorile din acest articol!!!!

  2. BTC spune:

    Momentan inca nu s-a risipit sentimentul de teama dupa caderea de 50% de nici acum cateva luni. Dar usor, usor, lucrurile o vor lua pe fagasul normal. Cererea va reveni, pretul va creste. Sa speram ca nu vom mai avea parte de surprize neplacute, gen burse care sa cada sau legi date pe repede inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *