Blockchain si AI revolutioneaza comertul electronic

21 martie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Comertul electronic este in plina expansiune in ultimul deceniu: piata de cumparaturi online reprezinta una dintre industriile cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Dat fiind faptul ca se deschid tot mai multe magazine, se asteapta ca vanzarile sa creasca in continuare. Sectorul traditional de comert cu amanuntul a ajuns prin intermediul e-commerce la un nou nivel de accesibilitate. Este totusi o sabie cu doua taisuri. Intr-o astfel de piata este dificil si necesita mult timp pentru ca utilizatorii sa gaseasca exact produsul de care au nevoie si la cel mai avantajos pret. Tehnologia Blockchain sta la baza rezolvarii acestui impediment.

blockchain-comertul-electronic

Programul Eligma este raspunsul tehnologic la problemele privind comertul electronic cauzate de abundenta produselor din online. Scopul sau este de a simplifica experienta cumparaturilor și de a oferi clientilor solutii pentru cautarea, cumpararea și vanzarea articolelor online. Proiectul iși propune deci sa creeze o platforma de comert bazata pe Blockchain si Inteligenta Artificiala (AI) pentru optimizarea experientei de cumparaturi online.

Eligma functioneaza ca o platforma dezvoltata pentru a actiona ca un agent de vanzari personal. Eligma va permite consumatorilor sa exploateze Blockchain si AI pentru a descoperi articolele cu cel mai bun raport pret/calitate. Acestia vor putea sa le adauge la inventarul lor dupa cumparare și ulterior sa le vanda pe pietele second-hand. Mai mult decat atat, Eligma asigura siguranta și confidentialitate pentru toti utilizatorii. Acest lucru a fost posibil datorita dezvoltarii tehnologiilor Blockchain si AI – Inteligenta Artificiala.

eligma-blockchain

Echipa din spatele acestui proiect considera ca exista prea putine puncte de vanzare online care accepta plati in cryptomonede. Astfel, Eligma va implementa un sistem de tranzactii cu cryptomonede care sa permita utilizatorilor sa foloseasca crypto pentru a plati inclusiv in magazine in care acest lucru nu este momentan posibil. Sistemul este in faza de testare in BTC City – o zona comerciala din Ljubljana, Slovenia, care cuprinde peste 500 magazine si 70 de baruri si restaurant, cu peste 21 milioane de vizitatori anual.

 

Sursa: https://coinidol.com/revolutionary-approach-to-online-shopping/

https://www.coinspeaker.com/2018/03/18/ai-driven-blockchain-platform-eligma-wants-to-change-the-online-shopping-experience/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *