Coca-Cola si Blockchain lupta impotriva fenomenului de munca silita

22 martie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Coca-Cola Co. si Departamentul de Stat al Statelor Unite lucreaza impreuna cu alte doua companii fintech pentru a lansa o platforma de tip Blockchain. Proiectul are ca scop crearea unui registru sigur si transparent pentru lucratori. Acest registru securizat are scopul de a combate fenomenul de munca silita la nivel mondial.

Gigantul Coca-Cola a dezvaluit ca se lucreaza la acest proiect de peste un an. Brent Wilton, Director Global la Coca-Cola in ceea ce priveste drepturile angajatilor a declarat pentru Reuters: “Colaboram la acest proiect pentru a spori in continuare transparenta si eficienta procesului de verificare legat de politicile de munca din cadrul lantului nostru de aprovizionare”.

blockchain-coca-cola-munca-silita

Corporatiile din industria alimentara se confrunta cu riscul de munca silita in zonele in care se obtine trestia de zahar. KnowTheChain (KTC), o initiativa lansata de compania americana Humanity United, a raportat ca majoritatea companiilor alimentare si bauturi nu au reusit sa solutioneze problema. Studiul KTC a fost desfasurat in anul 2017 si a implicat zece companii multinationale.

Potrivit raportului, Coca-Cola a planificat pana in 2020 sa realizeze 28 de studii privind munca silita si munca copiilor si drepturile de teren pentru lanturile sale de aprovizionare cu zahar. Organizatia Internationala a Muncii (ILO) a stabilit ca aproape 25 de milioane de persoane din intreaga lume lucreaza in conditii de munca silita.

Secretarul adjunct Scott Busby a declarat ca Departamentul de Stat al SUA va oferi asistenta si consiliere in ceea ce piveste protectia muncii. “Departamentul de Stat este incantat sa lucreze la acest proiect Blockchain”, a spus el.

Busby a precizat ca Blockchain are capacitatea de a crea un registru de informatii care sa stimuleze giganții de pe piața sa respecte regulile. In luna octombrie a anului trecut, cațiva oficiali ai Departamentului de Stat din SUA au laudat potențialul Blockchain, spunand ca poate revolutiona numeroase domenii ale vietii.

Sursa: https://www.reuters.com/article/us-blockchain-coca-cola-labor/coca-cola-u-s-state-dept-to-use-blockchain-to-combat-forced-labor-idUSKCN1GS2PY

https://coinidol.com/coca-cola-to-fight-forced-labor/

One comment

  1. ultrasbet spune:

    este un proicet interesant; cel mai probabil daca se va pune in aplicare se va reduce acest fenomen; personal nu cred ca va fi eliminat complet in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV