Magazinele Samsung din Tarile Baltice accepta plata in crypto

24 iulie 2018 accepta bitcoin, altcoins, bitcoin, Dash, ethereum, ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Daca la inceput Bitcoin a reprezentat un subiect de nisa, de care erau interesati in principal cei pasionati de tehnologie, acum cryptomonedele au atras atentia investitorilor, dezvoltatorilor si antreprenorilor din intreaga lume. In Tarile Baltice si nu numai, utilizarea de cryptomonede a crescut in popularitate in perioada recenta. Astfel, multi comercianti din Letonia, Estonia si Lituania accepta acum plati in crypto in restaurante, cafenele, baruri, magazine sau chiar in domeniul imobiliar. Alaturandu-se acestui trend, gigantul Samsung Electronics a inceput recent sa accepte plati in cryptomonede in magazinele din Tarile Baltice.

samsung tarile baltice

Clientii din aceste state vor putea cumpara produsele Samsung folosind cryptomonede. Mai multe magazine Samsung din Letonia, Estonia si Lituania accepta acum Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash si NEM. Momentan, clientii celor 5 magazine din Tallinn, Riga, Vilnius si Kaunas pot cumpara produsele Samsung platind fie in monede conventionale, fie in cryptomonede.

Potrivit unui comunicat de presa, Samsung doreste sa extinda posibilitatea platii in crypto si in alte regiuni si, ulterior, din orice magazine din lume. Mai mult decat atat, posibilitatea de plata cu cryptomonede va fi posibila si in magazinele online. Procesorul european de plati al Samsung va oferi posibilitatea si clientilor din afara regiunii Baltice de a cumpara online smartphone-uri, tablete, laptop-uri, televizoare si multe alte produse folosind cryptomonede.

Nu este prima ocazie cu care Samsung, companie ale carei venituri reprezinta 17% din PIB-ul de peste 1.000 miliarde dolari al Coreei de Sud, se implica in domeniul crypto si Blockchain. Daca acum Samsung permite clientilor achizitia produselor cu cryptomonede, in luna aprilie a acestui an, reprezentantii companiei  anuntau ca vor folosi tehnologia Blockchain. Samsung declara atunci ca are in vedere utilizarea unei platforme de tip Blockchain pentru gestionarea retelei si lantulului de aprovizionare global, cu scopul de a urmari transporturi in valoare de zeci de miliarde de dolari pe an, reducand costurile cu pana la 20%.

Sursa: https://news.bitcoin.com/samsung-stores-in-the-baltic-states-now-accept-cryptocurrencies/

2 comments

  1. Cristian spune:

    informatia este falsa, nu exista vreo sursa oficiala de la samsung care a declarat asa ceva.

    • Mirona Noru spune:

      Multumim pentru feedback! Vom reveni in cel mai scurt timp cu un „later edit” pe baza noilor informatii privind aceasta stire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *