Mike Novogratz: adoptarea crypto la scala larga va avea loc in 5-6 ani

23 iulie 2018 altcoins, bitcoin, blockchain, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Mike Novogratz, fost manager al Fortress Investment Group, firma de administrare a investitiilor cu sediul in New York, considera ca adoptarea la scala larga a cryptomonedelor si a tehnologiei Blockchain se va produce in urmatorii 5-6 ani. Acesta a facut declaratii in cadrul conferintei Beyond Blocks, care a avut loc saptamana trecuta in Seul, Coreea de Sud. Novogratz si-a exprimat increderea ca multe institutii vor intra in aceasta industrie in urmatorii 2-3 ani.

adoptarea la scala larga

Novogratz, clasat de Forbes ca facand parte din topul miliardarilor atat in 2007, cat si in 2008, considera ca, fara a se folosi de tehnologia Blockchain, companiile s-ar “invarti in cerc”. Adoptarea la scala larga va avea loc, conform predictiei sale, nu mai devreme de jumatate de deceniu. “Nu veti vedea adoptarea in masa cat timp experienta utilizatorului va parea ceva nou si asta va mai dura de la 5 pana la 6 ani”, a spus acesta.

Miliardarul a explicat ca unul dintre principalele obstacolele majore in calea adoptarii este “costul talentelor tehnice”, in continua crestere. Investitorul crede ca un alt aspect important pentru adoptarea la scala larga este reglementarea pietei crypto de catre autoritati. Acesta a cerut publicului larg sa foloseasca cryptomonedele, dar si tehnologia care sta in spatele cryptomonedelor, adaugand ca nu este necesar ca utilizatorii sa inteleaga in detaliu tehnologia registrului distribuit.

Mike Novogratz este cunoscut pentru previziunile bullish de anul trecut, referitoare la evolutia pietei crypto. Investitorul declarase la inceputul anului trecut ca Bitcoin va atinge valoarea de 10.000 de dolari pana la sfarsitul anului, in timp ce Ethereum va valora 500 de dolari. In schimb, BTC a atins un ATH (all-time high) de aproape 20.000 de dolari in luna decembrie a anului trecut, iar ETH a depasit valoarea de 1.300 dolari. In urma cu 2 luni, Novogratz isi confirma increderea in cryptomonede, declarand ca este aproape iresponsabil sa nu investesti in Bitcoin.

Surse: https://www.ccn.com/almost-irresponsible-to-not-invest-in-bitcoin-billionaire-mike-novogratz/

https://cointelegraph.com/news/wall-street-exec-mike-novogratz-crypto-blockchain-mass-adoption-is-5-to-6-years-away

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *