Rusia poate recunoaste oficial Bitcoin in 2018

14 aprilie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Rusia poate recunoaste oficial Bitcoin in 2018, dupa ce Ministrul de finante, Alexey Moiseev, a declarat ca autoritatile spera sa ofere un statut oficial pentru Bitcoin si alte criptomonede in Rusia in decursul anului viitor.

Conform ultimului interviu cu Alexey Moiseev realizat de catre Bloomberg, autoritatile ruse incearca sa accepte criptomonedele ca fiind un instrument financiar legitim, dar prioritatea lor cea mai mare este de a pune in aplicare cat mai curand reguli impotriva transferurilor ilegale.

Russia-Officially-Legalizes-Bitcoin

Se pare ca autoritatile ruse si banca centrala a tarii doresc sa gaseasca un instrument de lucru pentru a face tranzactiile cripto mai putin anonime, astfel incat oamenii sa stie unde se trimit fondurile si de asemenea „ statul trebuie sa stie cine a efectuat o tranzactie si la ce moment in timp, de ambele parti ale lantului financiar.“

Moiseev a declarat:

Oamenii care faciliteaza tranzactii cu criptomonede ar trebui sa inteleaga de la cine au cumparat si cui vand mai departe, la fel ca si in cazul operatiunilor bancare.

Modificarea unui plan?

Ministrul de finante adjunct Alexey Moiseev este unul dintre initiatorii discutiei legate de reglementarea Bitcoin si Blockchain in Rusia. Anterior, el a declarat ca este gresit sa pedepseasca persoanele care mineaza Bitcoins.

Cu toate acestea, in vara anului 2016, el a declarat de asemenea ca Ministerul Finanțelor doreste „sa excluda circulatia criptomonedelor in Rusia“, dar in acelasi timp sa permita cetatenilor „sa cumpere criptomonezi in scopul utilizarii lor in afara Rusiei, precum si vanzarea de Bitcoins in strainatate pentru profit.

Cea mai recentă declaratie venita de la Alexey Moiseev cu privire la posibilitatea de a recunoaste oficial Bitcoin in Rusia in 2018 arata o alta turnura in viziunea autoritatilor locale asupra monedelor digitale, dar este inca neclar daca autoritatile centrale inteleg pe deplin natura cripto.

Nikita Maslennikov, economist la Institutul de Dezvoltare Contemporana, a comentat pentru un ziar local:

Recunoasterea legala a tranzactiilor cu Bitcoin in 2018 este un pas logic, care este dictat de dezvoltarea sistemelor financiare moderne si a tehnologii financiare. Urmam experienta internationala la nivel mondial.

Can-Bitcoin-Revive-the-Economy-in-Crimea-newsbtc-opinion2-825x510

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-04-10/russia-caves-in-on-bitcoin-to-open-new-front-on-money-laundering

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *