Factorul de dificultate in exploatarea Bitcoin peste 500,000,000,000

20 aprilie 2017 bitcoin, minerit

Articol scris de Mirona Noru

Mineritul de Bitcoin este reglementat de un factor de dificultate care determina cat de greu este de a mina un bloc ce contine bitcoins. Recent, factorul de dificultate a fost de peste 520.000.000.000 si specialistii in domeniu investigheaza efectele acestei cresteri asupra activitatilor miniere Bitcoin.

future-of-bitcoin-mining

Problematica minarii de Bitcoin se schimba la fiecare doua saptamani, in functie de cantitatea de putere de calcul masurata in hashrate disponibila in reteaua de exploatare Bitcoin. Atunci cand minerii noi adauga mai multa putere de calcul in rețea, dificultatea exploatarii miniere creste si atunci cand fermele miniere mari se retrag din exploatare, dificultatea se reduce.

Ce inseamna cresterea factorului de dificultate al mineritului?

Mike Lorrey, co-creator al BitGold, un predecesor al lui Bitcoin si vicepresedinte al Family Office Venture Capital, a comentat aceasta situatie privind factorul de dificultate al mineritului:

Deoarece dificultatea nu este invers proportionala cu cantitatea de exploatare a capacitatii miniere, aceasta stabilizeaza oferta / cererea pe partea de productie si demonstreaza doar ca exista o cerere mai mare de tranzactii bitcoin si ca minerii considera ca va exista o utilizare viitoare a Bitcoin. De asemenea, aceasta dificultate crescuta ar putea fi perceputa ca un fel de predictie pentru valorile btc mai mari care vor veni„.

bitcoin-miner-fees

Chris Stewart, CEO la Surebits, o firma ce are ca domeniu de activitate oferirea de solutii de afaceri bazate pe blocuri, vorbeste despre efectele unei cresteri a factorului de dificultate al mineritului pentru minerii din bitcoin:

Aceasta dificultate in minerit inseamna ca trebuie sa cheltuiasca mai multa putere de calcul pentru a rezolva un bloc Bitcoin. Iata un exemplu concret: problema de „matematica” pe care minerii Bitcoin trebuie sa o rezolve este gasirea unui nonce astfel incat SHA256 (SHA256 ([bloc data] + nonce)) <[prag mining bitcoin].

Deoarece SHA256 (SHA256 ()) este o distributie uniforma – ceea ce inseamna ca pentru orice bloc de date + nonce este probabil din punct de vedere statistic sa se genereze orice valoare intr-un set dat. Pe masura ce dificultatea exploatarii miniere creste, pragul de exploatare a bitului minus scade. Prin urmare, minerii trebuie sa gasească un nonce care satisface ecuatia noastra. Cu toate acestea, datorita naturii unei distributii uniforme, este mai greu de gasit din punct de vedere statistic. De aici se naste aceasta dificultate in minerit.

maxresdefault

sursa: https://coinidol.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *