Bitcoin si alte criptomonede contureaza un nou viitor financiar

13 aprilie 2017 bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin contureaza un nou viitor financiar pentru utilizatorii sai si propune implementarea unei economii digitalizate la nivel mondial. Este remarcabil cum umanitatea a plecat de la utilizarea de cereale si vite si chiar sare ca moneda de schimb, ajungand de-a lungul timpului sa utilizeze token-uri din metal (monede) si ulterior si hartie.

Am crescut confortabil folosind moneda de hartie si nimeni nu poate nega faptul ca a avut utilitatea ei. Acum insa ne apropiem de o alta era, in care bit-ul joaca acelasi rol pe care hartia l-a avut. Monedele digitale nu mai sunt ceva ce se va intampla intr-un viitor indepartat, ele sunt aici in prezent si Bitcoin contureaza un nou viitor financiar intr-o era moderna.

hqdefault

Acest viitor financiar reprezinta sfarsitul capitalismului?

Ed Finn a scris un articol in The Guardian numit, „Monedele digitale reprezinta sfarsitul capitalismului?“ Articolul examineaza insasi natura monedelor digitale si incearca sa raspunda la intrebările din jur despre „banii programabili“:

Daca ceea ce conteaza si modul in care contam,noi ca indivizi umani, se masoara in cicluri de procesare in loc de schimburi uman, se vor schimba regulile economiei la fel de sigur cum vehicule de transport driverless vor schimba industria auto.”

In cazul in care vom trece la valute digitale, cu siguranta aceste monede vor  schimba natura banilor, deoarece acestea nu sunt emise de o autoritate monetara centrala sau una sustinuta de vreun guvern national. Bitcoin este un organism de sine statator si deschide usile oamenilor care isi emit propriile token-uri si isi creeaza propriile politici monetare. Acest lucru ar putea schimba radical sistemul financiar, daca utilizatorii si-ar putea finanta propriile lor intreprinderile cu propriile lor monede. Ei astfel ar elimina capriciile ciclurilor ratelor dobanzii asociate cu guvernul care a emis banii si ar rupe legatura dintre intreprinderi mari si guvern, creand astfel un nou viitor financiar.

Era unui nou viitor financiar

Valute digitale au deschis usile care au fost inchise ferm pana acum si au reusit sa rescrie o paradigma veche de sute de ani. Aceste monede au implementat o noua tehnologie pentru a transfera bani intr-o clipita, la costuri minime in intreaga lume. Dominik Zynis din partea fundatiei WINGS spune:

Valute digitale vor permite oricui, fie ca este vorba de o persoana sau de o comunitate, care urmeaza sa fie incluse in economie, sa se autoregleze si sa realizeze expansiunea creditului care sa ofere oamenilor acces la mediile necesare de schimb.

BitcoinintheFuture

sursa: https://www.theguardian.com/science/political-science/2017/apr/10/do-digital-currencies-spell-the-end-of-capitalism

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV