Ron Paul: Cryptomonedele sunt o idee grozava

16 iulie 2019 bitcoin, blockchain, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Fostul congresman republican Ron Paul a declarat ca este in favoarea cryptomonedelor si a tehnologiei blockchain, deoarece este incantat de ideea de valute concurente. Potrivit unui interviu acordat ieri, fostul politician crede ca guvernele ar trebui sa intervina in spatiul crypto doar pentru reglementare si pentru preventia fraudei, iar cryptomonedele sunt o idee grozava.

Sunt in favoarea celui mai mic nivel de reglementare. Nu stiu ce se va intampla cu cryptomonedele, dar cred ca este o idee grozava. Si eu am o singura regula: fara frauda […] Cred ca guvernul are un rol si daca cineva cunoaste despre un caz in care exista o frauda, cred ca ar trebui investigat […] Ceea ce vreau sa fac este sa legalizez libertatea de alegere”, a spus acesta.

Ronald Ernest Paul este autor, medic si fost politician, reprezentant al republicanilor si candidat la presedintia Statelor Unite in 3 ocazii: in calitate de nominalizat al Partidului Libertarian in 1988 si ulterior ca reprezentant al Partidului Republican, in 2008 si 2012. Acesta, un cunoscut sustinator al aurului si al metalelor pretioase in general, a ajuns in cele din urma sa sustina cryptomonedele, in special Bitcoin.

Plecand de la aprecierea sa pentru metalul pretios, Ron Paul a comparat Bitcoin cu aurul. Unul dintre motivele pentru care fostul politician pare sa creada ca aurul este similar cu cryptomoneda este faptul ca ambele sunt active care concureaza cu banii fiat. “Guvernele nu sunt foarte tolerante la concurenta […] Cand te uiti la diferitele cryptomonede disponibile, te gandesti: care va supravietui? Ce se intampla daca una coboara si alta urca? Deci exista multe intrebari, dar nu stiu destul despre tehnologie. Cred ca tehnologia Blockchain este subiectul despre care ar trebui sa vorbim, nu banii din crypto, pentru ca asta este o chestiune care va fi rezolvata de piata si trebuie sa se confrunte cu reglementarile guvernamentale. Deci nu este o sarcina usoara”, a spus acesta.

 

Sursa: https://www.coinspeaker.com/ron-paul-cryptocurrencies-competition/#

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *