Ripple va lansa comercial platforma de plata xRapid in scurt timp

18 septembrie 2018 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Ripple ar putea lansa o versiune comerciala a platformei de plata xRapid in urmatoarea luna. Sagar Sarbhai, seful departamentului de Reglementare pentru Asia si Orientul Mijlociu de la Ripple a declarat ca este sigur de faptul ca produsul xRapid va intra in curand in aplicatii comerciale. xRapid este o platforma de decontare in timp real, ce are ca scop accelerarea platilor internationale. Construita pentru uz comercial si bazata pe XRP, aceasta platforma nu numai ca va reduce durata de procesare a tranzactiilor de plata transfrontaliere, dar si costurile.

platforma de plata xRapid

Intr-un interviu recent, seful departamentului de Reglementare pentru Asia si Orientul Mijlociu a declarat ca este “foarte increzator ca in urmatoarea luna veti vedea cateva vesti bune care vin, lansand produsul direct in productie”. Ripple considera ca xRapid utilizeaza XRP ca pe o “punte” intre valute, permitand furnizorilor de plati si bancilor sa proceseze tranzactii transfrontaliere mai rapide.

Astfel, dincolo de costurile reduse, partile implicate vor vedea o imbunatatire importanta in scurtarea duratei de procesare: de la cateva zile la cateva minute. Exemplul dat in acest caz este o tranzactie SUA – India, de la dolari americani la rupii indiene. Potrivit lui Ripple, acest proces ar fi accelerat prin transformarea dolarului american in XRP pentru a muta banii in strainatate, iar apoi transformand XRP rupii indiene.

Potrivit lui Sarbhai, peste 120 de banci au parteneriat cu Ripple, utilizand produsul xCurrent, bazat pe blockchain. Acesta inca nu a anuntat ce banci testeaza sau folosesc platforma de plata xRapid, insa a afirmat ca nu bancile au fost primele institutii care au testat platforma. Printre companiile care folosesc acest produs se numara Western Union si MoneyGram.

Sarbhai a remarcat, de asemenea, faptul ca perspectiva autoritatilor in ceea ce priveste reglementarea cryptomonedelor s-a schimbat in mod semnificativ in ultima perioada. Daca in trecut anumite state apreciau avantajele Blockchain, fara insa a incuraja tranzactionarea de cryptomonede, recent acestea au aratat o abordare mai temperata, acceptand si confirmand avantajele cryptomonedelor.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/ripple-could-launch-xrapid-solution-in-the-next-month-or-so-says-exec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *