Blockchain si cryptomonedele vor avea un efect transformator

17 septembrie 2018 bitcoin, blockchain, ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

Investitor si sustinator al cryptomonedelor, miliardarul Tim Draper a facut noi declaratii referitoare la piata crypto in cadrul summitului Deal Street Asia din Singapore. Cunoscut pentru predictiile sale in ceea ce priveste evolutia Bitcoin, acesta a prezis ca piata va ajunge la valoarea de 80 trilioane de dolari in urmatorii 15 ani.  Faimosul investitor crede ca Blockchain si cryptomonedele “vor avea un efect transformator asupra industriilor despre care nici nu ne-am imaginat ca ar fi transformabile”.

efect transformator

Draper este investitor, fondator al Universitatii Draper pentru antreprenori si al Draper Associates, firma care a investit in Tesla, Skype si nenumarate alte companii. Acesta crede ca tehnologia registrului distribuit si cryptomonede precum Bitcoin si Ethereum vor revolutiona anumite piete in valoare de trilioane de dolari, cum ar fi finantele, asistenta medicala sau chiar agricultura.

Miliardarul a comparat potentialul acestei industrii cu boom-ul cunoscut de internet in anii 1990. Potrivit datelor Internet World Stats, utilizarea internetului a crescut de peste 100 de ori intr-un interval de 15 ani, intre 1995 si 2010. Potrivit lui Draper, piata crypto ar putea creste in acelasi ritm, avand un efect transformator asupra multor industrii.

Internetul a inceput in acelasi fel, a venit in valuri mari si apoi a inceput sa se prabuseasca, iar apoi urmatorul val a venit mai mare, si banuiesc ca acelasi lucru se va intampla aici”, a spus Draper despre Bitcoin, in cadrul Deal Street Asia. Aceasta nu a fost prima ocazie in care investitorul a comparat cryptomonedele si internetul. Draper a declarat anterior ca tehnologia din spatele cryptomonedelor este chiar mai mare decat internetul sau decat orice alta revolutie tehnologica.

Draper a atras atentia traderilor si in luna aprilie, in cadrul unui eveniment organizat de universitatea care ii poarta numele, din San Mateo, California. La momentul respectiv, miliardarul a prezis ca valoarea BTC va ajunge la 250.000 dolari pana in 2022. Draper a confirmat ulterior predictia printr-un tweet. Acesta a cumparat aproape 30.000 BTC la o licitatie in 2014, atunci cand valoarea unui Bitcoin era aproximativ 600 dolari.

Sursa: https://bitcoinist.com/tim-draper-crypto-market-will-reach-80-trillion-within-15-years/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV