Reteaua Ethereum – de o mie de ori mai scalabila in urmatorii 2 ani

14 mai 2019 blockchain, cryptomoneda, ethereum

Articol scris de Cristina Dinica

Co-fondatorul Ethereum, Joseph Lubin, crede ca reteaua Ethereum va deveni de aproape 1.000 de ori mai scalabila in urmatoarele 18-24 luni. Potrivit lui Lubin, blockchainul Ethereum va fi capabil sa proceseze de 1.000 de ori mai multe tranzactii intr-o anumit interval de timp, dupa activarea upgrade-urilor asociate cu Ethereum 2.0.

Actualizarile au fost deja supuse unor teste extinse, iar fondatorul Consensys a mentionat ca dezvoltatorii retelei lucreaza in permanenta la diverse abordari care implica conectarea blockchainului vechi Ethereum la reteaua actualizata. Potrivit acestuia, tokenurile Ether vor fi transferate din lantul Ethereum existent in blockchainul nou, dupa activarea lui Ethereum 2.0. Totusi, a spus Lubin, exista mai multe moduri in care reteaua noua ar putea fi conectata cu cea veche, mentionand ca in procesul de mutare a tokenurilor “ar putea exista mecanisme bidirectionale”.

Actualizarile Ethereum 2.0, denumite si Serenity, au fost impartite in patru faze diferite. In prezent, exista opt echipe de cercetare si dezvoltare care lucreaza la construirea de noi clienti Ethereum, care vor fi utilizati atunci cand Ethereum 2.0 va fi disponibil. “In cateva luni ar trebui sa avem un testnet complet operational si, posibil, pana la sfarsitul acestui an, faza 0 de functionare pentru Ethereum 2.0 va fi operationala”, a spus Lubin.

De asemenea, Lubin si-a exprimat preocuparile cu privire la sistemul proof-of-stake, precizand ca a fost cercetat temeinic pentru a-i asigura viabilitatea inainte ca echipele sa inceapa sa lucreze la punerea sa in aplicare. El a spus ca noi elemente sunt adaugate blockchainului pentru a fi compatibile cu mai multe cazuri de utilizare, iar reteaua Ethereum va deveni semnificativ mai scalabila.

ETH a inregistrat o crestere de aproximativ 8% in ultimele 24 de ore. Cea de-a doua cea mai mare cryptomoneda dupa capitalizarea de piata a depasit valoarea de 207 USD, conform datelor CoinMarketCap. Capitalizarea totala a pietei este de aproximativ 239 miliarde dolari, in crestere de la aproximativ 209 miliarde de dolari la inceputul zilei de ieri.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/joseph-lubin-on-ethereum-20-eth-to-become-1-000-times-more-scalable-within-24-months

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *