Reteaua Bitcoin ATM infloreste in Rusia

28 martie 2017 bancomat, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Mai multe Bitcoin ATM-uri au fost recent reperate intr-o locatie surprinzatoare pentru utilizatorii BTC: Rusia. Compania de plata furnizoare de Bitcoin ATM -uri a facut declaratii in contextul acestui val revolutionar intr-o tara reticenta pana acum la moneda digitala cu privire la modul in care aceasta isi desfasoara afacerea ce are radacini in orasul Sankt-Petersburg.

bitcoin-transactions-in-russia-could-carry-a-four-years-prison-sentence-501670-2

Primul Bitcoin ATM este un BTM furnizat de compania britanica Bitlish. Acesta a fost lansat in liniste la sfarsitul lunii februarie si subtil plasat langa cateva ATM-uri bancare, intr-un centru de afaceri local din Sankt-Petersburg, Vasilievski Island.

Pe langa Bitcoin, Bitcoin ATM -ul vinde, de asemenea, ZCash, Ethereum si Litecoin. La scurt timp dupa aceea, alte doua Bitcoin ATM similare au fost reperat la un alt centru de afaceri.

Acum cativa ani, Rusia a fost vazuta ca una dintre natiunile cele mai ostile pentru Bitcoin din cauza unor legislatori si Ministerul Finantelor care solicita interzicerea si sanctionarea penala pentru minerit si chiar raspandirea informatiilor privind criptomonedele.

Cu toate acestea, clima a fost dezghetata de atunci. Rusia insa acum incepe sa arate ca un teren fertil pentru toate initiativele Bitcoin, urmand o pozitie favorabila din partea bancii centrale a tarii pe tehnologia blockchain, conferinte Bitcoin in capitala natiunii, precum si aparitia unor start-up-uri blockchain, cum ar fi platforma Waves Moscova.

In plus, site-ul LocalBitcoins a fost crescut continuu pe planul tranzactionarii de Bitcoin in Rusia, pe masura ce nodurile de retea sunt din ce in ce mai raspandite in Moscova si in alte orase importante din Rusia.

russia-sings-praises-for-blockchain-but-not-for-bitcoin

Bitcoin ATM in Rusia ia amploare

Indiferent de opinia utilizatorilor de monede digitale, intreprinderile Bitcoin sunt inca reticente in a opera in Rusia, avand in vedere lipsa de claritate in domeniul reglementari criptomonedelor. Pe de alta parte, acest lucru inseamna practic nicio companie importanta sau Bitcoin exchange nu este destul de curajoasa pentru a configura prima locatie fizica in Rusia. Acesta este motivul pentru primul Bitcoin ATM este intr-adevar, o piatra de hotar, al carui succes poate determina daca alte intreprinderi o sa urmeze exemplul.

Decizia de a rula primul BTM rus in Saint-Petersburg nu a fost a noastra, noi nu operam in Rusia, direct … Suntem o companie de software si furnizor de servicii de plati cripto, asa ca partenerul nostru a fost cel care a decis sa ruleze terminalul integrat cu gateway-ul nostru.” a declarat Max Grain din partea Bitlish.

IHB-News-Bitcoin-in-Russia-640x480

sursa: https://coin.dance/volume/localbitcoins/RUB

https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *