Gigantul de e-commerce Alibaba utilizeaza Blockchain in lupta impotriva fraudei alimentare

27 martie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Gigantul de e-commerce Alibaba cu sediul social in China a facut echipa cu PwC pentru a dezvolta un sistem de reducere a fraudei produselor alimentare folosind tehnologia revolutionara blockchain.

library_logos_alibabaev_large

Alibaba Group

 

Proiectul Alibaba Australia, care include, de asemenea, AusPost si producatorul de suplimente nutritionale Blackmores ca parteneri, are drept scop de a imbunatati modul in care produsele alimentare sunt urmarite. Partenerii din cadrul acestui proiect au ca scop principal al activitatii reducerea riscului de a exista produse contrafacute pe piata produselor alimentare.

Asa-numitul proiect „Food Trust Framework“ va necesita ca partenerii sa construiasca o platforma pilot bazata pe blockchain in Australia, care va urmari produsele de la producator la consumator.

Acest proiect pilot bazat pe tehnologia blockchain va include dezvoltarea unui model care va implementa solutii proactive pentru furnizorii de produse alimentare, care urmeaza sa fie utilizat de catre participantii gigantului lant de aprovizionare“, Alibaba a declarat recent intr-un comunicat oficial.

Potrivit publicatiei ZDNet, Alibaba a declarat ca implementarea unei platforme bazate pe blockchain ar permite transporturilor sa fie urmariti in timp real, precum si imbunatatirea securitatii si a transparentei in lupta impotriva fraudei.

Semnarea acordului de astazi este primul pas in crearea unui cadru global respectat care protejeaza reputatia comerciantilor de alimente si ofera consumatorilor si mai mult incredere de a cumpara alimente on-line“, a declarat Maggie Zhou, managing director al Alibaba Group Australia si Noua Zeelanda.

Frauda in domeniul alimentar a devenit o problema din ce in ce mai presanta, mai ales in tara de origine a Alibaba, respectiv China. Noua initiativa este vazuta ca o pentru solutie pentru problema autenticitatii produselor alimentare si pe termen lung poate salva vieti omenesti.

Masura poate sustine, de asemenea, reputatia Alibaba, ca urmare a unor acuzatii aduse ca pietele sale online sunt pline cu produse contrafacute.

blockchain-applications

sursa: http://www.zdnet.com/article/alibaba-and-auspost-team-up-to-tackle-food-fraud-with-blockchain/

http://www.coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *