Autoritatile din Regatul Unit urmaresc reglementarea crypto

30 octombrie 2018 blockchain, cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Daca in articolul precedent anuntam hotararea guvernului ucrainean de a reglementa cryptomonedele in termen de trei ani, iata ca acum autoritatile din Regatul Unit fac declaratii in acest sens.  Oficialii britanici au propus o serie de masuri de reglementare a cryptomonedelor intr-un nou raport oficial. Organizatia guvernamentala Cryptoasset Taskforce a fost infiintata in luna mai a acestui an, cu scopul de a “dezvolta gandirea si politicile” referitoare la piata crypto si tehnologia Blockchain. Lansarea organizatiei face parte din strategia sectoriala Fintech Sector – o initiativa menita sa faca din Regatul Unit “cel mai bun loc pentru dezvoltarea Fintech”.

Trezoreria HM (Trezoreria Majestatii Sale – departamentul guvernului britanic responsabil cu elaborarea si executarea politicilor economice in domeniul finantelor publice), Autoritatea de Conduita Financiara si Banca Angliei reprezinta cele trei institutii care constituie grupul operativ. Organizatia si-a publicat in aceasta saptamana raportul final, conform caruia tehnologia care sta la baza cryptomonedelor poate fi benefica atat in sectorul serviciilor financiare, precum si in numeroase alte industrii.

Concentrandu-si atentia asupra impactului cryptomonedelor, Taskforce a observat ca regatul Unit nu este neaparat un jucator major in spatiul crypto. Totusi, interesul si activitatea populatiei au crescut considerabil in ultimii ani. Analizand potentialele beneficii pe care cryptomonedele le pot prezenta, Cryptoasset Taskforce a prezentat circumstantele in care acestea sunt utilizate ca mijloc de schimb, pentru investitii, dar si ca potential instrument de crestere a capitalului.

Astfel, Cryptoasset Taskforce va incuraja dezvoltarea responsabila a activitatilor legate de tehnologia registrului distribuit si cryptomonede in Marea Britanie. Organizatia considera ca “diferitele moduri de aplicare a tehnologiei registrului distribuit au potentialul de a oferi beneficii semnificative atat in serviciile financiare, cat si in alte sectoare. Autoritatile nu cred ca exista bariere de reglementare pentru adoptarea in continuare a acestei tehnologii”. Totusi, potrivit raportului, tehnologia mai necesita dezvoltare inainte de a putea fi folosita “la scala mare si inainte ca aceste oportunitati sa poata fi realizate”.

 

Sursa: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/752070/cryptoassets_taskforce_final_report_final_web.pdf

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *