Putin – elaborarea reglementarilor miniere si ICO pana in iulie 2018

25 octombrie 2017 minerit

Articol scris de Mirona Noru

Putin a ordonat elaborarea reglementarilor miniere si ICO pana in iulie 2018; acesta a delegat guvernului si Bancii Centrale a Rusiei sa dezvolte un cadru juridic propice criptomonedelor. Ordinul a fost publicat pe site-ul oficial al guvernului rus. Documentul spune ca guvernul si Banca Rusiei trebuie sa execute cinci pasi pentru indeplinirea cu succes a task-ului.

putin hahaha

In primul rand, organele centrale ar trebui sa identifice din punct de vedere legislativ statutul criptomonedelor, sa defineasca termeni precum „tehnologia registrului distribuit„, „scrisorile digitale de credit„, „ipoteca digitala„, „criptocurrency„, „token„, „contractul inteligent„.

In al doilea rand, este necesar sa se elaboreze cerinte privind activitatea miniera, inclusiv stabilirea procedurii de impozitare si inregistrarea obligatorie a entitatilor miniere.

In al treilea rand, pana in iulie 2018, guvernul si banca centrala ar trebui sa elaboreze norme legislative pentru ICO. Este de remarcat faptul ca ofertele initiale de monede sunt comparate cu plasarea initiala a titlurilor de valoare (IPO) si presedintele rus spune ca baza legislativa pentru ICO ar trebui organizata „in mod analog” cu cea a IPO.

Documentul subliniaza statutul rublei ca „singura moneda legala in Federatia Rusa„. De asemenea, pana la 20 decembrie 2017, Banca Rusiei are obligatia de a infiinta un spatiu pentru studierea tehnologiilor financiare inovatoare.

sursa: https://rns.online/finance/-Putin-poruchil-pravitelstvu-propisat-regulirovanie-ICO-na-zakonodatelnom-urovne-2017-10-24/

https://www.kremlin.ru/acts/assignments/orders/55899

https://www.cnbc.com/2017/10/24/vtb-international-russia-interest-in-bitcoin-is-overestimated.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *