Presedintele rus Vladimir Putin este „complet fascinat de economia digitala”

7 iunie 2017 accepta bitcoin, bitcoin, bitcoin vs banks

Articol scris de Mirona Noru

Presedintele rus Vladimir Putin este „complet fascinat de economia digitala„, a declarat prim-vicepremierul Igor Shuvalov. Aceasta schimbare de atitudine este una remarcabila, dupa ce anul trecut pozitia Rusiei era una ferma, dorind sa declare criptomonedele ilegale.

Russia-Officially-Legalizes-Bitcoin

Putin tine grupul de Ministri „ostatici”pana la 1 AM

In timpul unei discutii la un grup special dedicat dezvoltarii pe baza blockchain, in cadrul Forumului Economic de la St Petersburg, saptamana trecuta, Shuvalov a spus ca Putin a tinut un grup de Ministri pana la ora 1 dimineata, discutand despre acest subiect. „El ne-a lasat sa plecam doar dupa unu„, a declarat un reporter de la sursa locala de stiri RBC Shuvalov.

In cadrul reuniunii, care a constat intr-un „mic grup” de membri ai guvernului, Putin „a vorbit exclusiv despre noile tehnologii si despre economia digitala„. Shuvalov a adaugat: „Pot sa va spun direct ca presedintele este complet fascinat de domeniul cripto si realizeaza ca cele mai importante aspecte legate de crestere se refera la economia
digitala si la leadership tehnologic.

Forumul de la Sankt-Petersburg nu a dus lipsa de comentarii semnificative privind relatia Rusiei cu tehnologia blockchain si cu moneda digitala Bitcoin.

Reprezentantul bancii centrale, Olga Skorobogatova, a confirmat faptul ca parlamentarii continuau sa creeze cadrul legislativ pentru o moneda cripto centrala centralizata, cunoscută informal ca „Bitcoin rusesc„, in timp ce CEO-ul Sberbank, Herman Gref, a afirmat ca aceasta moneda ar fi „singura tranzactie cripto libera” pe piata rusa.

Rusia si-a exprimat dorinta de a adopta din 2018 o legislatie specifica a activelor descentralizate, cum ar fi Bitcoin si Ethereum, adaugand o prevedere ca, desi vor fi tranzactionabile liber pe burse, tranzactiile ar trebui monitorizate in aceeasi masura ca si tranzactiile bancare .

Parlamentarii au incetat sa mai explice cum se va intampla acest lucru in practica la anuntarea foii de parcurs la inceputul acestui an.

1

sursa: http://bitcoinist.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *