Presedintele Putin spune bancii centrale sa nu creeze bariere inutile pentru criptomonede

11 octombrie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a tinut marti o intalnire pentru a discuta despre criptomonede. La aceasta au participat autoritatile de reglementare de varf, inclusiv guvernatorul bancii centrale, adjunctul acesteia si ministrul de finante. In timp ce Putin a recunoscut riscurile asociate domeniului cripto, el a subliniat importanta de a nu „construi bariere inutile” pentru noile tehnologii.

meeting

La intalnire au participat de asemenea adjunctul presedintelui Andrei Belousov, ministrul finantelor Anton Siluanov, guvernatorul bancii centrale, Elvira Nabiullina, viceguvernatorul bancii centrale Olga Skorobogatova si CEO-ul Qiwi, Serghei Solonin.

Astazi propun sa abordam un subiect care este relevant nu numai pentru tara noastra, nu numai pentru Rusia, ci probabil devine relevant si pentru restul lumii„, a spus Putin colegilor sai. „Ma refer la introducerea tehnologiei digitale in sfera financiara, bancara si utilizarea instrumentelor financiare inovatoare„.

Seful statului a sugerat ca au discutat despre utilizarea cripto, „luand in considerare toate componentele diferite ale problemei„, a rezumat publicatia Tass.

Dupa ce a subliniat riscurile pe care le-a asociat cu criptomonedele, presedintele Putin a subliniat necesitatea unor reglementari. Citand cate tari lucreaza deja la crearea cadrului legislativ pentru monedele digitale, el a afirmat ca „avem nevoie – pe baza experientei internationale – sa construim un cadru de reglementare care sa faca posibila codificarea relatiilor in acest domeniu, protejand in mod fiabil interesele cetatenilor, intreprinderilor si astfel statul ofera garantii juridice pentru utilizarea instrumentelor financiare inovatoare.”

In acest scop, el a subliniat: „Este important sa nu se creeze, desigur, bariere inutile, ci mai degraba sa se ofere conditii esentiale pentru avansarea si modernizarea sistemului financiar national.”

In iunie, presedintele Putin s-a intalnit cu fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin si a discutat pe scurt despre posibilitatea utilizarii Ethereum in cadrul guvernului rus. Presedintele rus a fost un sustinator al noilor tehnologii.

Potrivit primului viceprim-ministru Igor Shuvalov, presedintele Putin intelege ca tehnologia hi-tech si economia digitala stimuleaza ritmurile de crestere, adaugand ca „nu este exagerat sa spun ca presedintele este pasionat de domeniul cripto„.

putin-440x283

sursa: http://tass.com/economy/969888

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *