Nu va speriati de „forks”, Bitcoin ramane Bitcoin

10 octombrie 2017 bitcoin, bitcoin cash

Articol scris de Mirona Noru

Vestitele „forks” au creat in ultima vreme o panica printre utilizatorii retelei Bitcoin, in special in randul celor mai putin cunoscatori ai tehnologiei. Acestia au auzit stiri inexacte sau incomplete din mass-media mainstream si au vandut/cumparat irational, fara insa sa aiba o baza solida sau o cunoastere aprofundata a fenomenului cripto .

Este important sa clarificam pentru aceasta categorie de traderi aceasta stare de confuzie creata, deoarece exista mai multe asa-numite „forks” care vor avea loc.

1494239450_7606963098_HryJIZjQLk

In primul rand, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l cunoastem este acesta: vor exista doar 21 milioane Bitcoins disponibili pe piata de tranzactionare. Au existat si vor continua sa fie aceleasi monede care au fost si vor fi supuse acestor „forks” din reteaua Bitcoin.

Cu toate acestea, exista insa un singur Bitcoin. Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin-orice-altceva, niciuna din aceste monede nu are interoperabilitate cu reteaua reala Bitcoin. Scepticii Bitcoin le-au spus oamenilor ca prin Bitcoin Cash, vor exista acum 42 de milioane de Bitcoins existenti. Nu va dura mult inainte ca ei sa inceapa sa pretinda ca viitorul fork Bitcoin Gold va duce in cele din urma la existenta a 63 de milioane de monede. Aceasta afirmatie este insa una complet falsa.

Bitcoin Cash si Bitcoin Gold nu pot fi utilizate pe reteaua Bitcoin. In ceea ce priveste reteaua monedei Bitcoin, aceste doua monede derivate din moneda de baza sunt doar niste altcoins ca Litecoin, Dash si asa mai departe. Nu sunt Bitcoin. Exista doar un Bitcoin, iar pe aceasta retea vor exista doar 21 de milioane de monede.

Forks versus airdrop

In timp ce Bitcoin Cash si Bitcoin Gold sunt din punct de vedere tehnic forks ale Bitcoin, acestea nu afecteaza in niciun fel reteaua Bitcoin. Nu sunt o amenintare in niciun fel. Aceste monede folosesc pur si simplu codul Bitcoin si distribuie moneda lor proportional tuturor detinatorilor de Bitcoin. Avand in vedere ca termenul „fork” este de obicei asociat cu o incercare de a face upgrade la o retea, utilizarea acestui cuvant pentru a descrie Bitcoin Cash si Bitcoin Gold tinde sa devina destul de confuza pentru incepatori.

Un cuvant mai bun ar putea fi „airdrop„. Un airdrop este un mijloc de distribuire al aportului initial de monede atunci cand este creat un altcoin.

Dat fiind faptul ca Bitcoin Cash si Bitcoin Gold folosesc Bitcoin Blockchain numai pentru distributia tokenurilor initiala, ele se comporta mai mult ca airdrops decat forks. Nu va faceti griji insa. Niciuna dintre aceste forks nu afecteaza in niciun fel reteaua Bitcoin. Ele nu cresc aprovizionarea cu Bitcoin. Cum ar putea? Nu sunt Bitcoin!

Bitcoin este unul singur si numai el va ajunge pe luna!!! #bitcointothemoon

Bitcoin-fork

One comment

  1. bogdan spune:

    Si cu tranzactiile duble???? cum ramane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *