Platforma LocalBitcoins a Chinei a stabilit un volum de tranzactionare fara precedent

9 octombrie 2017 tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Platforma LocalBitcoins din China a avut mereu un volum neregulat, fluctuand constant. Insa de la inceputul lunii octombrie, platforma LocalBitcoins a stabilit un nou record privind volumul de tranzactionare inregistrat. Acest lucru arata ca cererea pentru Bitcoin nu a incetinit deloc in China. Mai mult, acest lucru arata ca emiterea unei interdictii permanente asupra Bitcoin nu va fi niciodata in interesul Chinei.

localbitcoins

Schimbul cripto in China pentru majoritatea clientilor este inca o problema. China crede ca trebuie sa aiba un intermediar centralizat, care contravine scopului Bitcoin ca moneda nereglementata, descentralizata. La urma urmei, platformele centralizate pot fi vizate de guverne si institutii financiare.

LocalBitcoins este un site web care permite cumparatorilor si vanzatorilor sa se ocupe de trading direct. Este o retea descentralizata de comercianti, mai degraba decat o piata centralizata sau un schimb. De aceea, este o optiune populara atunci cand se introduc restrictii oficiale privind cripto-tranzactionarea sau exista piete fara exchange-uri, precum India si Venezuela. Din luna august, volumul Yuan / Bitcoin de pe platforma LocalBitcoins s-a triplat.

Povestea Bitcoin din China pare a fi o metafora pentru economia chineza in ansamblul sau: în timp ce restul lumii nu stia, cetatenii chinezi au lucrat pentru a acumula cantitati mari de „bogatie noua”, apoi titluri si segmente de stiri au aparut brusc in presa. Aceste stiri au dus in timp sa influenteze activitatea celui mai mare schimb valutar din lume (BTC China) sa detina unele dintre cele mai mari operatiuni miniere si sa aiba potentialul de a influenta cresterea mondiala a cifrei de afaceri Bitcoin.

Moneda fundamentala opereaza pe o retea peer-to-peer din China, permitand comerciantilor sa realizeze tranzactii sau plati fara a fi nevoie de o autoritate centrala.

Darren Franceschini, CEO al Blockchain Technologies Consulting, co-fondator al Blocksale, a comentat activitatea recenta de pe platforma LocalBitcoins;

Atunci cand analizam reactiile Chinei in spatiul cripto, trebuie sa ne gandim ca ei nu și-au ridicat niciodată interdictia initiala pe care le-au impus cu multi ani in urma. Aceasta este o reactie tipica in tara lor din partea organului de guvernamant pentru a pune frica in populatia generala de a opri toate operatiunile. Aceasta interdictie va fi temporara si va exista o noua evolutie pe care China o va construi in ceea ce priveste criptomonedele.

Localbtc-725x273

sursa: https://coinidol.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *