Presa chineza: Blockchain este viitorul

4 noiembrie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Presa din China aproba si sustine folosirea tehnologiei blockchain, avertizand totodata publicul sa mentina o atitudine rationala in privinta cryptomonedelor si sa evite inselatoriile. Recent, Dovey Wan – partener fondator al companiei de investitii bazata pe blockchain Primitive Ventures, a postat pe contul sau de Twitter traducerea unor stiri aparute in portalul China Daily, detinut de Partidul Comunist Chinez. Potrivit informatiilor aparute in presa chineza, blockchain este viitorul, dar este in stadiul de dezvoltare si trebuie in continuare lucrat astfel incat sa isi atinga potentialul.

Articolul bullish proclama ca, prin blockchain, “viitorul este aici”. Autorii fac totusi distinctia intre inovatia de buna credinta si ceea ce ei considera ca fiind specula nedorita: “Inovatia in blockchain nu echivaleaza cu speculatiile in moneda virtuala. Trebuie prevenita utilizarea blockchain pentru a evita inselatoriile”.

Un alt aspect important este faptul ca, desi blockchain este viitorul, tehnologia se afla totusi in primele etape ale dezvoltarii si necesita in continuare imbunatatiri in ceea ce priveste securitatea, standardizarea si supravegherea reglementarii. “Utilizarea blockchain-ului pentru stocarea si raspandirea informatiilor ilegale, pentru a permite tranzactiile ilegale, spalarea banilor si activitati similare ar trebui pedepsita sever”, se prevede in articolul publicat in portalul de stat.

Portalul detinut de partidul aflat la putere sustine o “reglementare incluziva si prudenta”, care sa permita experimentarea, dar care sa interzica transgresiunile. Potrivit articolului, China are deja o baza solida pentru implementarea blockchain, cu participarea marilor companii si cu sustinerea a peste 20 de provincii care au introdus deja politici publice pentru promovarea industriei.

Articolul vine pe fondul declaratiilor presedintelui chinez Xi Jinping, care a cerut recent tarii sa accelereze adoptarea blockchain, ca un pas esential in transformarea industriilor. Bitcoin a inregistrat o crestere semnificativa in cursul saptamanii trecute, ca urmare a exprimarii sprijinului presedintele pentru tehnologia blockchain. Mai precis, Bitcoin a crescut de la 7.500 la 10.500 de dolari in doar cateva ore dupa declaratiile acestuia, acum avand valoarea de 9.316 dolari, conform datelor CoinMarketCap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *