Italienii prefera sa cumpere online cu Bitcoin

1 noiembrie 2019 accepta bitcoin, bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Alexandra Popescu

Conform unui raport facut de SEMRush, o companie de marketing care se ocupa cu analiza pietei, italienii considera Bitcoin una dintre cel mai eficiente metode de plata online din tara. BTC ocupa un loc puternic in preferintele referitoare la metodele de plata, imediat dupa PayPal si PostePay, un serviciu national de carduri reincarcabile.

Acelasi studiu a aratat faptul ca italienii folosesc Bitcoin pentru cumparaturi online in favoarea cardurilor bancare traditionale precum Visa, MasterCard sau American Express. Potrivit rezultatelor cercetarii, cryptomoneda este utilizata de mai mult de 215.800 de ori pe luna pentru astfel de achizitii, in timp ce numarul de achizitii folosind American Express este de doar 189.000. Visa, MasterCard si alte carduri bancare raman cu 33.950 de tranzactii online pe luna.

Interesul Italiei pentru comertul electronic a crescut considerabil in ultimii ani, iar metodele de plata digitala dintre comercianti si cumparatori s-au diversificat. Tara mediteraneana, evident, a trecut dincolo de utilizarea directa a cartilor de credit traditionale pentru cumparaturi online. In anul 2018 s-au cheltuit peste 40 de miliarde de euro pentru comertul online, insemnand ca 62% din italieni au facut cel putin o achizitie de acest fel pe parcursul anului.

Datele de la SEMRush indica faptul ca activitatea tranzactiilor Bitcoin a atins pragul maxim in tara in acest an in iunie, cu aproximativ 368.000 de tranzactii. La momentul respectiv, valoarea BTC depasea 13.000 de dolari per unitate.

Prin comparatie, PayPal domina comertul online din Italia, cu aproximativ 1.383.000 de plati efectuate in fiecare luna. Gigantul de procesare al platilor este foarte cunoscut pentru usurinta de utilizare si acceptarea aproape globala. Rivalul sau italian, PostePay, are  o medie de 1.175.000 de tranzactii periodice efectuate pe platforma. Este important de stiut faptul ca la aceste cifre s-au adaugat si platile efectuate cu cardurile Visa sau MasterCard prin PayPal, fapt ce indica numarul ridicat al utilizatorilor.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/italians-prefer-btc-to-visa-or-mastercard-when-shopping-online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV