Pictorița Ştefania Nistoreanu expune pentru prima dată la Londra

13 octombrie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Ştefania Nistoreanu este prima artistă din România care a vândut un tablou în moneda digitală Bitcoin, după ce un colecţionar de artă din Hong Kong a cumpărat lucrarea ei intitulată „Cryptsy”, pentru suma de doi Bitcoin, echivalentul a circa 4.500 de dolari.

DAoKv7eXgAAG5TP

Pictoriţa Ştefania Nistoreanu îşi va expune pentru prima dată lucrările la Londra, unde a fost invitată să participe la cel mai mare târg de artă şi design din Europa. Parallax Art Fair are loc pe 21 și 22 octombrie 2017, pe celebra King’s Road, şi găzduieşte sute de artişti şi mii de exponate, din toată lumea.

Ştefania, care s-a remarcat vara aceasta pe piaţa artei internaţionale, după ce a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin, va duce la Londra şase lucrări.

Fiecare dintre ele reprezintă episoade importante din viaţa mea. Se leagă strâns de nişte etape definitorii în evoluţia mea artistică, mentală şi emoţională. Aş spune că toate, la un loc, reuşesc să contureze o biografie vizuală încărcată de căutări şi descoperiri, trăiri şi experienţe majore, iubire şi, mai ales, imaginaţie„, spune Ştefania.

Lucrările care vor ajunge la Londra sunt „Morpheus”, „Mind Labytinth”, „The Face of Power”, „The Lab”, „The Miners” şi „Menuet”.

Mind Labyrinth Morpheus
Am mai expus în alte ţări, dar la Londra, niciodată. Mă bucură şi mă emoţionează ideea că voi putea cunoaşte o altă cultură, una extrem de evoluată, care nu poate decât să-mi deschidă spiritul şi mintea şi să mă ajute să învăţ mai mult despre lumea din jur„, mai spune Ştefania.

Parallax Art Fair are loc la Londra de două ori pe an şi este considerat cel mai mare târg de artă şi design din Europa. La ediţia din 21 – 22 octombrie vor participa peste 200 de artişti – pictori, sculptori, fotografi şi designeri de bijuterii – din 40 de țări. Se estimează că vizitatorii vor putea admira nu mai puţin de 7.000 de produse. Parallax Art Fair va avea loc la Chelsea Town Hall din Londra (King’s Road), iar partenerul media principal al evenimentului este BBC.

Artista, prima din România care a vândut un tablou în Bitcoin

În luna iunie a acestui an, Ştefania Nistoreanu a devenit prima artistă din România, şi unul dintre puţinii pictori în lume, care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin. Lucrarea ei „Cryptsy” a fost cumpărată, în luna iunie, de un colecţionar din Hong Kong contra sumei de 2 Bitcoin, după ce fusese expusă pe platforma bitpremier.com.

Tranzacţia a reprezentat un adevărat eveniment pe piaţa de artă, iar ştirea a depăşit graniţele României, ajungând în publicaţii din lumea întreagă, din Statele Unite, până în Africa de Sud, Nigeria, China, Coreea, Vietnam şi Insula St. Maarten.

La 35 de ani, Ştefania Nistoreanu se numără printre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi tineri artişti din România, lucrările sale fiind prezentate de-a lungul timpului în numeroase publicaţii şi la posturi de televiziune naţionale. Pictează de la 13 ani şi a absolvit un liceu de arte şi o universitate în acelaşi domeniu, cu specializarea în Arta Monumentală Bizantină. A expus în mai multe oraşe din ţară, precum şi în Luxemburg, Austria şi Ungaria. Pictoriţa trăieşte la Braşov.

Stefania Nistoreanu

sursa: stefanianistoreanu.ro
https://www.facebook.com/stefania.nistoreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV