Expertii cripto cred ca Bitcoin va ajunge la pragul de 6.000 $

16 octombrie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Expertii din industria cripto cred ca moneda digitala Bitcoin va depasi curand pragul de 6000 de dolari, insa motivele care stau la baza acestei cresteri reprezinta un topic interesant si diversificat.

BitcoinPrice3.width-800

Industria cripto este intr-o variatie continua si unii lideri de piata leaga cresterea pretului si cresterea lichiditatii Bitcoin de aceasta variabila a fluctuatiei. De exemplu, Luis Cuende, cofondatorul Aragon, a spus:

Cred ca aceasta crestere a pretului Bitcoin reflecta entuziasmul pe care publicul il are vis-a-vis de Bitcoin, acesta fiind o moneda digitala ce ofera noi solutii tehnice permanent, precum SegWit, care permit o mai mare scalabilitate si ofera noi variante pentru platile instantanee„.

Nu toata lumea crede insa ca Bitcoin este o alegere buna pentru valută, mai ales ca preturile fluctueaza atat de rapid si masiv. Cu toate acestea, in tari precum Argentina, unde moneda fiat este efectiv fara valoare, Bitcoin ar putea fi singura optiune si expertii cripto sunt increzatori in puterea valutelor digitale.

Alti experti au subliniat rapid ca activitatile Bitcoin-ului devin abia acum mainstream. Pe masura ce tot mai multi oameni descopera Bitcoin, expertii sunt increzatori ca pretul va creste pe termen lung. De fapt, frica, incertitudinea si indoiala cauzate de comentariile lui Jamie Dimon, Larry Fink si altii, pur si simplu adauga influenteaza constiinta publica, care la randul sau determina preturile.

Per Serafin Lion Engel, CEO si fondator al DataWallet declara:

Bitcoin se dovedeste a fi un bun activ care, datorita caracteristicilor sale de imutabilitate, transparenta si dezintermediere, se dezvolta intr-o lume a incertitudinii politice și socio-economice in continua crestere. Comentariile negative, cum ar fi cele ale lui Jamie Dimon, conduc la cresterea pretului Bitcoin pe care il vedem evoluand in prezent. Comentariile contradictorii ale beneficiarilor renumiti ai actualului sistem centralizat adauga pur si simplu putere ecosistemului Bitcoin. Mai mult decat atat, chestiunea se limiteaza pur și simplu la expunere: cu cat mai multi oameni au auzit despre Bitcoin, cu atat mai multi oameni vor adopta Bitcoin, deoarece beneficiile sale fata de sistemul financiar din trecut sunt atat de abundente de claritate„.

In ciuda uriasului ritm de crestere al preturilor din ultimele zile, valoarea criptomonedei poate vedea o volatilitate substantiala. Chiar daca Bitcoin va atinge pragul de 6 000 de dolari (ceea ce pare destul de probabil), pretul ar putea sa vada o noua scadere masiva, la fel cum s-a intamplat atunci cand a fost atins prima un prag superior al pretului. In plus, orice veste negativa din mass-media mainstream poate provoca o scadere a pretului.

In general, consensul dintre expertii industriei cripto este ca taurul Bitcoin va continua sa functioneze si vor fi atinse praguri superioare si de peste 6 000 de dolari.

1111

sursa: https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *