In lupta companiei Apple pentru suprematie in ecosistemul de plati, BITCOIN castiga

18 octombrie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Apple extinde lupta si  intensifica testele pentru noul sau produs Apple Pay Cash, crescand astfel ritmul in lupta pentru suprematia ecosistemului de plati mobile. In plus, cresterea popularitatii Bitcoin si cele mai recente eforturi ale Apple subliniaza in continuare uzura industriei bancare.

btcapple05ae4

Apple isi imbunatateste aplicatia Apple Pay prin adaugarea caracteristicii Apple Pay Cash pentru a facilita schimburile de bani intre persoane. Potrivit site-ului Apple:

Puteti face achizitii sigure in magazine, in aplicatii si pe web. Acum puteti trimite si primi bani de la prieteni si familie chiar prin aplicatia Mesaje. Apple Pay este chiar mai simplu decat sa folosesti cardul fizic si mai sigur.

In septembrie 2017, Apple a anuntat ca Apple Pay Cash va fi disponibil o data cu o actualizare a iOS 11 si watchOS 4. Inainte de lansarea acestei noi caracteristici, angajatii Apple au efectuat teste interne. Acum, aceste teste sunt extinse pentru a include vanzatorii cu amanuntul, raporteaza AppleInsider.

Aparitia monedei Bitcoin si progresele facute in solutiile de plata mobila lasa industria bancara traditionala in spatele unui nor de praf. In acest sens, banca traditionala, bazata pe un concept si o tehnologie de trei mii de ani, nu poate concura cu gigantii din zona de internet si de mass-media sociala.

De fapt, Bitcoin, Apple si alti membri ai „celor cinci de speriat” (Apple, Amazon, Google, Microsoft si Facebook) se confrunta cu unitatea bancara pe campul de lupta pentru ecosistemul platilor mobile.

Ca urmare, unii bancheri isi reduc activitatea la insultarea investitorilor Bitcoin si vor sa-si uneasca fortele pentru a „zdrobi Bitcoin„. Bancherii solicita de asemenea protectie prin solicitarea facuta catre guverne sa impuna alte reglementari.

Intr-un articol recent despre Bloomberg, CEO-ul Barclays Jes Staley a declarat:

Barclays Plc va trebui sa-si apere avantajele in domeniul platilor de la intrarea pe piata a companiilor de tehnologie, inclusiv Amazon.com Inc. si Apple.

og

sursa: https://www.apple.com/apple-pay/

http://appleinsider.com/articles/17/10/13/apple-expands-apple-pay-cash-testing-to-retail-employees-ahead-of-public-release-report-says

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-14/barclays-ceo-says-bank-must-ward-off-apple-amazon-in-payments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *