Functionarii suedezi accepta prima plata in Bitcoin

13 octombrie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Functionarii suedezi impreuna cu autoritatea de executare din Suedia au acceptat pentru prima data plata unei datorii catre stat in Bitcoin.

Un ofiter care lucreaza in colaborare cu autoritatea centrala si functionarii suedezi a spus ca introducerea monedei Bitcoin este un avantaj nou si ofera organizatiei lor un acces mai mare in recuperarea datoriilor catre stat. De asemenea, le permite cetatenilor sa aiba metode alternative de plata.

shutterstock_188952203

Activele pot fi gasite si in forma digitala. Suntem obisnuiti sa ne ocupam de sistemul bancar. Acesta este un alt fel de activ si o modalitate speciala de a asigura accesul pe care nu l-am avut inainte„, declara Johannes Paulson, responsabil de dezvoltarea operatiunilor in cadrul Autoritatii Suedeze de Executare.

In aceasta privinta, se pare ca autoritatea de executare din Suedia probabil va continua sa accepte platile in Bitcoin pentru datoriile pe care cetatenii doresc sa le solutioneze.

Monedele pe care le-au primit pentru datorie, cu toate acestea, nu vor ramane in posesia autoritatii si functionarii suedezi nu vor beneficia in vreun fel de acestea. Agentia a revendicat 0,6 Bitcoin, in valoare de aproximativ 23 000 de coroane suedeze, sau 2850 de dolari in momentul primirii.

Cu toate acestea, acestia vor plasa monedele la licitatie si le vor vinde ofertantului cel mai mare. Un articol din cadrul publicatiei  Business Insider a elaborat: „Acest lucru a deschis, de asemenea, o oportunitate pentru public sa „faca” chilipiruri in bani, deoarece moneda digitala va fi vanduta celui mai mare ofertant in cadrul unei licitatii online care are loc pe 12 octombrie„.

Licitația a avut loc, potrivit autoritatilor, pentru ca nu exista infrastructura aprobata de stat care sa accepte economisirea activelor sub forma digitala. Autoritatile au comentat, de asemenea, ca se desfasoara o multime de infractiuni in domeniul digital, dar nu au reusit sa ajunga cu usurinta in portofele – sau sa cunoasca toti criminali implicati in efectuarea tranzactiilor de tip bitcoin.

In acest caz, accesul la Bitcoin de catre functionarii suedezi a fost posibil datorita faptului ca debitorul a fost de acord sa transfere suma autoritatilor.

Sweden-Experiments-Blockchain-Land-Titles-Featured

sursa: http://nordic.businessinsider.com/the-swedish-authorities-have-settled-a-claim-in-bitcoins-2017-10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *