Parlamentul European Cryptomoneda si tehnologia Blockchain

20 aprilie 2016 bitcoin, blockchain, EDCAB

Articol scris de Mirona Noru

Lucrurile se misca rapid in Europa in acest moment, in ceea ce priveste cryptomoneda si tehnologia Blockchain. Comisia pentru afaceri economice si monetare a Parlamentului European a programat sa voteze cu privire la monedele virtuale in urmatoarele zile, tinand cont de contextul economic ce prevede o „vara fierbinte” pentru cryptomoneda si legislatia Blockchain.

In luna februarie Consiliul Uniunii Europene a pus monedele virtuale in capul unei liste a zonelor vizate pentru progrese rapide, care au condus la discutii pe tema monedelor digitale in crestere pe scara agendei politice in toate institutiile importante.

Un nou organism non-profit independent care ofera intelegerea si explicarea reglementarii aprofundate a monedelor virtuale nascut la Bruxelles numit European Digital Currency & Blockchain Technology Forum (EDCAB) a lansat ca raspuns la acest interes sporit.

725_aHR0cDovL2NvaW50ZWxlZ3JhcGguY29tL3N0b3JhZ2UvdXBsb2Fkcy92aWV3LzM0NzJjNjViNTZmNmRiMDU0NjQ2NTY0ZjlhZGYwYjVkLmpwZw==

Expo pentru factorii de decizie politica

Creat ca o platforma politica publica pentru monedele digitale si a tehnologiilor de registru distribuite, acest eveniment co-organizeaza un Expo tip pilot pentru factorii de decizie politica din cadrul Parlamentului European; data inceperii a fost 18 aprilie si va continua pana pe data de 21 aprilie.

Evenimentul ce tine patru zile va reuni o gama larga de Bitcoin si startupuri blockchain, companii infiintate, precum si cadre universitare si reprezentanti ai bancilor centrale. In plus, la acest eveniment vor participa reprezentanti ai Fondului Monetar Internațional (FMI), Europol, Banca Mondiala, Banca pentru Reglementari Internaționale, Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OCDE) si Organizatia Natiunilor Unite.

Expoziția va cuprinde prezentari de la Nasdaq, FMI, furnizorul portofelului Bitcoin Blockchain.info si alti participanti. 

Sunt bucuros sa fiu cel care gazduieste expozitia privind monedele blockchain si cele virtuale in cadrul Parlamentul European. Legiuitorii la nivel internațional sunt acum atenti la acest domeniu si cauta modalitati prin care sa protejeze consumatorul in timp ce stimulareaza inovatia„, a declarat Syed Kamall, cel care gazduieste conferinta.

Parlamentul European pregateste propriul raport tip initiativa privind monedele virtuale, cu Comisia pentru afaceri economice și monetare programată să voteze cu privire la acest raport la data de 25 aprilie, 2016.

Comisia Europeana a luat in considerare reglementarea monedelor virtuale prin intermediul Planului sau de actiune si propuneri de combatere a finantarii terorismului, asteptand ca legislatia sa fie gata pana la sfarsitul lunii iunie. 

Blockchain atrage atentia celor mai importanti furnizori mondiali de servicii financiare, datorită capacitatii sale de a rezolva problemele existente in industria financiara. Tehnologia Blockchain a primit investitii semnificative in ultimii ani, datorita potentialului imens al tehnologiei.

edcab


Institutiile financiare majore cred ca ar putea transforma in mod fundamental modul de realizare a tranzactiilor. Blockchain permite companiilor sa reducă costurile de decontare, prin efectuarea unor transferuri fara participarea unor parti terte.


„Pentru o politica puternica si cuprinzatoare si cadru de reglementare, colaborare bazata pe tntelegerea profunda a tehnologiei si dezbaterea deschisa este vitala. Crearea Edcab semnaleaza angajamentul industriei de a lucra cu factorii de decizie politica pe termen lung, pentru a obtine rezultate pozitive pentru acest sector si pentru cetatenii europeni carora le deserveste „, a declarat Jones Siân, fondatorul forumului.


Vor exista trei mese rotunde organizate pentru factorii de decizie politica si membrii industriei in timpul evenimentului. Subiectele de discutie includ „monedele virtuale: Viitorul banilor”, care se va concentra asupra beneficiilor utilizarii monedelor alternative si „Blockchain: Registre contabile distribuite cu rezultate increzatoare”. In cadrul acestor topicuri se va discuta modul in care tehnologia ar putea conduce la prosperitatea economica si va putea imbunatati viata oamenilor.


Un subiect final numit „Reglementarea monedelor virtuale si tehnologiilor blockchain: Un act de echilibrare”, va rezuma discutiile.

(sursa: http://cointelegraph.com/

http://www.coinspeaker.com/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV