IBM Implementeaza Blockchain ca Serviciu Disponibil si anunta demararea de initiative pentru a face Blockchain utilizabil pentru afaceri

19 aprilie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

IBM a anuntat noi initiative tehnologice si de consultanta de afaceri pentru a avansa rapid utilizarea tehnologiei Ledger distribuite pe mai multe industrii. Compania aduce in actiune oferta serviciului Blockchain pentru dezvoltatori.

Cu ajutorul noilor servicii blockchain disponibile pe aplicatiile standard tip cloud ale platformei Bluemix din cadrul IMB, dezvoltatorii pot crea, implementa, monitoriza și rula aplicații blockchain pe IBM Cloud. Aplicațiile Blockchain pot fi de asemenea desfasurate pe Sistemele de calculatoare Mainframe Z de inalta performanta ale IMB.

ibm-deploys-blockchain-as-a-service-announces-initiatives-to-make-the-blockchain-ready-for-business

Blockchain se refera la reimaginarea unor procese fundamentale pe care le folosim in fiecare zi, de la lanțul de aprovizionare la comertul de decontare,” a declarat Jerry Cuomo, vice-presedintele IBM al Tehnologiilor Blockchain, pentru Bitcoin Magazine.

Ne dorim ca clientii sa se concentreze asupra potentialelor cazuri de utilizare. Cloud ajuta la eliminarea oricarei dintre barierele tehnologice pe care le pune in aplicare astfel incat organizatiile pot petrece mai mult timp pentru a dezvolta solutii de business. Prin utilizarea noilor servicii blockchain IBM pe Bluemix, dezvoltatorul ar putea instantaneu sa ruleze un mediu blockchain complet configurat astfel incat acestea sa se poata concentra pe crearea de aplicatii.” a completat V.P.

 Wall Street Journal noteaza ca IBM devine cel mai mare sustinator al tehnologiei blockchain și avand un rol de lider in dezvoltarea de aplicatii inovatoare, sustine tehnologia blockchain de ultima generatie.

ibmblockchain

„Cred ca numarul de locuri pe care un registru distribuit il poate utiliza ar putea deveni aproape nelimitat”, a declarat Arvind Krishna, vicepresedinte senior al IBM Research. Acesta a menționat cererile de coordonare a sistemelor back-end pentru lanturile de aprovizionare, de urmarire a stocului sau a dreptul de proprietate și decontarea tranzactiilor financiare internationale .

Viziunea IBM pentru a face blockchain o solutie puternica de afaceri noi in mai multe industrii devine o realitate pe masura ce clientii noștri incep pilotarea unui cod inovator, servicii si Sisteme z optimizate pentru registre distribuite„, a spus Krishna. „Aceste progrese sunt ceea ce face mai usor pentru dezvoltatorii sa se mute de la intelegerea potentialului blockchain la utilizarea reala a acestuia pentru a schimba procesele lor de afaceri in moduri noi si puternice.”

Gigantul technologic este in punctul de a realiza aproape 44000 de linii de cod disponibile pentru proiectul Hyperledger open source al Linux Foundation pentru a ajuta dezvoltatorii in a construi cu usurinta registre contabile distribuite sigure, care pot fi folosite pentru a face schimb de bunuri de valoare. IBM este convins ca Hyperledger ar putea face servicii bazate pe blockchain mai rapide, mai scalabile si mai usor de utilizat si se asteapta ca software-ul Hyperledger sa ofere avantaje speciale pentru proprietarii de hardware IBM, a spus Krishna.

Codul blockchain IBM include un nou algoritm de consens dezvoltat de Departamentul de Cercetare al IBM, adaptat la cazuri specifice de utilizare blockchain si caracteristici avansate de management al identitatii. Arhitectura conectabila a codului IBM permite dezvoltatorilor sa utilizeze module software (modulul de consens, de exemplu), care se potriveste cel mai bine nevoilor lor si sa scrie contracte inteligente in limbaje de programare populare – cum ar fi Java sau Golang. Controlul vietii private si a confidentialitatii cu granulatie fina permite autorilor de contracte inteligente sa specifice cu precizie atat acelea pe care le pot vizualiza si cele pe care le pot executa.

IBM-Bitcoin

IBM si Japonia Exchange Group (JPX), cea mai mare bursa de valori din Japonia, a anuntat un acord pentru a testa potentialul tehnologiei blockchain pe pietele de tranzactionare scazute. IBM va lucra cu JPX pentru a evalua impreuna modul in care codul open-source, cod tip blockchain al IBM ar putea fi utilizat pentru tranzactionare si decontare pe pietele cu lichiditate scazuta.

Asa cum evolueaza proiectul Hyperledger, evaluarea comuna a procesului de munca fuzionat dintre IBM și JPX va trece la utilizarea codului produs de acest efort. De asemenea, IBM lucreaza cu Bursa de Valori Londra, pentru a permite crearea de solutii care vor contribui la gestionarea riscurilor si sa aduca mai multă transparenta pe pietele financiare mondiale.

IBM isi extinde practica de consultanta blockchain pentru serviciile financiare si industria de logistica si va deschide Garajele IBM axate pe tehnologia blockchain din Londra, New York, Singapore si Tokio. IBM Interactive Experience ( iX ) , care conform IBM, este cea mai mare retea de agentii digitale la nivel mondial, va sprijini clientii in crearea de noi modele de afaceri bazate pe tehnologia blockchain.

IBM blockchain este deschis pentru afaceri „, afirma site-ul IBM Blockchain. „Aflati cum tehnologia blockchain va schimba fundamental modul in care facem afaceri. Apoi lasati-ne sa va ajutam sa faceti o incercare.

Cum tehnologia blockchain creste exponențial, iar interesul pentru aceasta trece dincolo de servicii financiare; pornind de la potențialul sau ca o initiativă in schimbarea „jocului” pentru alte industrii, IBM revendica un rol de conducere. Wall Street Journal noteaza ca intrarea IBM in piata blockchain incipienta va impinge mai multe companii mari spre testarea tehnologiei.

(Surse: https://bitcoinmagazine.com

http://www.wsj.com/articles/ibm-bets-on-bitcoin-ledger/49029.wss )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *