ONU utilizarea blockchain in acordul climatic de la Paris

26 iunie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Organizatia Natiunilor Unite vede posibilitatea utilizarii tehnologiei revolutionare blockchain dupa ce aceasta se confrunta cu un blocaj, ca parte a luptei impotriva schimbarilor climatice.

gOdxJW23

In cadrul unei reuniuni recente a ONU din Germania, un oficial al Conventiei-cadru a ONU privind schimbarile climatice (CCONUSC) a discutat despre modul in care tehnologia blockchain ar putea aduce beneficii pe masura ce oficialii se indreapta spre adoptarea Acordului privind schimbarile climatice de la Paris si reglementarii oficiala a problemei in cadrul emisiilor.

O recenta postare pe blogul oficial detaliaza discutiile purtate in cadrul reuniunii ONU din mai, remarca faptul ca organizatia ia in considerare posibilitatea de a folosi tehnologia pentru a crea un sistem transparent si eficient care sa monitorizeze, de exemplu, emisiile de carbon si schimburile cu energie curata, precum si alocarea fondurilor in aceasta directie.

Blockchain ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a asigura corectitudinea datelor privind reducerea emisiilor de carbon. Alexandre Gellert Paris, care serveste ca ofiter de program asociat la CCONUSC, a declarat la reuniunea din mai:
Intrucat tarile, regiunile, orasele si intreprinderile depun eforturi pentru a pune in aplicare rapid Acordul privind schimbările climatice de la Paris, posibilitatea utilizarii tehnologiilor inovatoare si de ultima generatie disponibile este absolut necesara. Blockchain poate contribui la o mai mare implicare a partilor interesate, respectiv posibilitatea de a implementa si alte solutii inovatoare in lupta impotriva schimbarilor climatice, care sa conduca la actiuni climatice imbunatatite„.

Cu toate acestea, organizatia nu a specificat un calendar concret pentru utilizarea blockchain in acest domeniu, spunand doar ca este in prezent la etapa de cercetare timpurie. Cu toate acestea, trebuie subliniat totusi un alt caz de utilizare a ONU, care a utilizat tehnologia pentru a-si promova misiunile de combatere a saraciei si ajutor umanitar.

Ideea aplicarii blockchain privind problema emisiilor de carbon a cunoscut si tractiune in sectorul privat. De la sfarsitul anului trecut, IBM lucreaza cu o firma din China pentru a dezvolta un prototip care sa urmareasca si sa monitorizeze tranzactionarea activelor de carbon intre companiile mari consumatoare de energie din tara, care produce aproximativ un sfert din emisiile de carbon din lume.

C64I4QAV4AItshp

sursa: https://newsroom.unfccc.int/climate-action/how-blockchain-technology-could-boost-climate-action/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *